Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( VI, VII i VIII )

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( VI, VII i VIII )

També aquesta mostra s’acaba. Ens fixem ja en tres punts, la 6ena, la 7ena i la vuitena part. Demà tancarà les portes. Panells amb fotografies, cadires i sillons de diverses èpoques. Al llarg dels dies de l’exposició de Art al Vent 2020 han pogut veure els visitants una altra exposició paral·lela. POINT, empresa de mobles i disseny, està de celebració al complir-se el centenari de la mateixa. Mobles, vímet, disseny, quatre generacions. De 1920 a 1920. Premi Nacional de disseny 2019.

Vegem el capítol 6: INCORPORACIÓ DEL DISSENY A L’ESTRATEGIA DE L’EMPRESA. Diu textualment el panell: "POINT crea peces conjuntament amb prestigiosos dissenyadors amb les quals l’empresa contribueix a la millora de la societat i la qualitat de vida de les persones, a més de projectar el disseny espanyol arreu del món".

Seguint amb els capítols de la història de l’empresa, que al febrer de 2014, publicava al blog ací teniu el 6é capítol:

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET ("MIMBRE"), ELS ESTANQUERS: Capítol VI: Empresa Pons Leyda (1ª part).

També vegem el capítol 7: PROJECTES. Textualment diu el panell: "Cent anys d’història i quatre generacions de la família Pons han aconseguit que POINT haja evolucionat, d’un xicotet taller fundat el 1920 a Gata de Gorgos, fins a esdevenir una firma de disseny internacional present a més de 70 països, amb 42 col·leccions i 300 productes que vesteixen més de 1.000 projectes d’interiorisme arreu del món".

També vegem els capítols de la història de l’empresa (febrer-març 2014) que vaig publicar al blog. 7é capítol:

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET ("MIMBRE"), ELS ESTANQUERS: Capítol VII: Empresa Pons Leyda (2ª part -anys 70-).

Finalment, vegem el capítol 8: COL·LECCIONS. Panell: "Més de 300 productes i 42 col·leccions conformen les col·leccions de POINT. Les propostes de POINT s’emmarquen en dos famílies: "Clàssic" o "Contemporany". La primera recull l’essència de la firma i es basa en dissenys tradicionals i en el treball d’artesans de la fibra. La segona, més innovadora, és fruit de la relació amb dissenyadors contemporanis."

Al mateix temps repassem la història de l’empresa, ja publicada en febrer i març de 2014 al blog. 8é capítol:

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET ("MIMBRE"), ELS ESTANQUERS: Capítol VIII: Adéua a l’empresari, a l’alcalde i al pare, Juan Bautista Pons Leyda.

FONTS: Fotos i panells POINT (exposició). Arxiu blog 27-2; 4 i 11-03-2014.

0 comentarios