Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU QUE FA 404 ANYS DE LA REFUNDACIÓ DE GATA, DESPRÉS DE L'EXPULSIÓ DELS MORISCS (Història local)

Ens ho explica Joan Giner Monfort en l’últim article i amb gràfics detallats dels cognoms d’aquell temps, publicat al seu blog "De les Creus al Montgo". L’efemèride dels 400 anys de la refundació de pobladors de Gata ens un fet que no deuríem passar per alt. "400 anys de la refundació de Gata: La Carta pobla de 1611". Amb realitat ja són 404 els que s’acomplixen, però els gaters ens costa fer celebracions. Si que ho va publicar Giner al llibre de festes de 2011, any que feia 400, per recordar el 4t centenari de la signatura de la primera carta pobla de Gata.

Fixeu-se amb alguns dels paràgrafs que escriu: "Tots els pobles celebren aquells fets que han marcat profundament la seua història i que consideren que convé recordar".

Quasi al final diu: "...És a dir, que Gata, tal com la coneixem, naix en aquesta època, no abans, i es va oficialitzar per primera vegada ara fa 400 anys mitjançant la signatura de la carta pobla. El procés de repoblació del segle XVII va portar els avantpassats de la major part dels gaters de hui en dia, que provenien sobretot de pobles veïns i valencians i de Mallorca. Recordem i celebrem que la nostra identitat local va nàixer fa quatre segles..."

FONT: blog "De les Creus al Montgó" de Joan Giner Monfort.

0 comentarios