Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIARI GATER DE 30 ANYS (1987-2016) -1-18 maig 1987-

Seguint amb el repàs puntual de les notícies de la població de Gata de fa 30 anys, repasse les que vaig publicar de l’1 al 18 de maig, deixant per a demà la resta del mes de maig. Cal destacar la suspensió del vol de campanes, a conseqüència de la caiguda del badall d’una de les campanes pel Sant Josep d’eixe any, i l’accident de la mort amb el tractor dún veí de Gata.

1987, 1 de maig:

42.- PRESSUPOST PER A OBRES I SERVEIS (Información)

Per a pavimentació i urbanització dels carrers (Era de Boronat, entre ells) 8.200.000 pessetes posava Diputació Provincial i 12.300.000 pessetes l’Ajuntament. Total: 20.500.000 pessetes.

43.- ELS QUINTOS CELEBRARAN LES SEUES FESTES (Información)

Arribaven a un acord Comissió, regidora de festes i quintos per a saber els dies de festes, ja que en prinicipi no es volia més de set dies.

1987, 10 de maig:

44.- GATA: CREACIÓ DE DIFERENTS ASSOCIACIONS. INFORMACIÓ MUNICIPAL (Canfali Marina Alta)

Temes: vestuaris de la Pista Poliesportiva Alcolaies; pressupost 9.000.000 pessetes; revisa l’empresa MANCLUS les campanes; sol·licitud del veïnat de Era de Boronat de no pagar impostos, al final quatre anys; nous espais físics per a les eleccions; creació de l’Associació Cultural de Gata"; renaix el Grup espeleològic Gatense; fa un mes que es va constituir l’Associació Ames de Casa; emplatzaments disponibles per a la col·locació gratuïta de cartells a Gata.

1987, 14 de maig:

45.- L’ALCALDIA VA SUSPENDRE ELS VOLTEIGS DE CAMPANES (publicat a Información d’Alacant)

No donava total garantia l’empresa Manclus d’estar totalment reparat i l’orde d’Alcaldia era suspendre els volteigs fins a no estar el cent per cent de seguretat.

46.- UN VEÍ VA PERDRE LA VIDA AL QUEDAR ATRAPAT SOTA UN TRACTOR. (publicat a Información d’Alacant)

Era dimarts, baix del tractor el van trobar a les 22 hores. L’havien buscat tot el dia. El tractor estava sobre ell i en marxa. El recordem amb carinyo i estima. Cal recordar el seu treball de vigilant nocturn a la gasolinera de Gata i quan va ser atracada la mateixa. Era Mateo Signes Caselles, de 59 anys, veí de Gata.

47.- VA MORIR VICENTE GONZÁLEZ CASELLES

Als 85 anys, també dimarts, moria el "mestre", que fundà i dirigí la Societat "Unión Musical" de Gata.

48.- ESPELEOLOGIA. EL GRUP GATENSE: OBJECTIU PERÚ 88.

El G.E.E. emulant el viatge a Egipte de feia deu anys volia anar al Perú, al Machupichu i les restes de la civilització inca.

1987, 17 de maig:

( Publicat al Canfali Marina Alta )

49.- GRAN ÈXIT A LA ÚLTIMA PROVA DE LA CAMPANYA D’ANIMACIÓ JUVENIL EN GATA

 Es tractava d’una marxa cicloturista d’humor amb més de 200 persones. Quatre hores, de 5 a 9, del carrer Lepanto al Passeig d’Alacant.

50.- DOS PINTORS GATENSES A L’EXPOSICIÓ DE NOVELS

Era del 15 al 30 de maig a Dénia. De Gata, Eva María Monfort Peiró i Rosa García Mulet (Rosita Don Luis).

51.- VA MORIR VICENTE GONZÁLEZ EX-DIRECTOR DE LA BANDA

Parlava de la història de la banda * per mig d’ell.

52.- MOR AL VOLCAR UN TRACTOR: Tornava a publicar la mateixa notícia, la mort de Mateo Signes Caselles en accident de tractor.

1987, 18 de maig:

53.- EL PSOE PRESENTÀ ALS SEUS CANDIDATS DE LA MARINA ALTA (Información)

Diumenge 17 al cine La Paz. Intervingué Antonio García Miralles, president de les Corts Valencianes. El president de la Diputació, Antonio Fernández Valenzuela, presentà als candidats Jaume Castells i Vicente Font Leyda, candidat a l’alcaldia per Gata.

* 9.- BANDA DE GATA: La funda en 1925. La dirigueix de 1950 a 1975. El seu avi Ricardo i son pare Eugeni també la van portar endavant. Aleshores -1987- tenia 117 anys d’història la banda.
FONT: publicacions als diaris de MIGUEL VIVES.

0 comentarios