Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI FA 50 ANYS: ELEVACIÓ DE LA TORRE DEL CAMPANAR DE L'ESGLÉSIA DE GATA (1962-1963) ( i II )

HUI FA 50 ANYS: ELEVACIÓ DE LA TORRE DEL CAMPANAR DE L'ESGLÉSIA DE GATA (1962-1963) ( i II )
Ahir començava els dos articles especials referents a l’aniversari de l’elevació de la torre del campanar de l’església de Gata, de la qual s’acomplixen hui 16 de febrer 50 anys (1962-1963).
Quin va ser el motiu per alçar la torre?. Estava massa baixa amb relació a altres edificis?. 
Una de les explicacions les donà aquella publicació que els excursionistes de Lo Rat Penat de València fan a LAS PROVINCIAS, de la visita a Gata l’any 1897. Quan parla del campanar diu que és de silleria i afegixen: "La torre es algo baja y no tiene remate". 
Al resum de l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata trobem a la Wikipedia digital, que el rector Don Vicente Llopis Bertomeu va sol·licitar a l’Arquebisbat de València construir un remat per al campanar. Segons es llig a la Wikipedia, escrit que no consta a l’Arxiu Parroquial, hi ha una justificació que es guarda a l’Arxiu Metropolità de l’Arquebisbat de València, referent a la Parròquia de Gata (exp. 23, secció VIII, nº 948).
Diu el següent: "El campanario está emplazado en la parte más baja de la feligresía y al encontrarse las campanas a doce metros de altura, sus repiques no se oyen en más de la mitad del pueblo, por lo que el que suscribe ha encargado al arquitecto diocesano Vicente Traver* que eleve el campanario y las campanas para que puedan oirse desde toda la feligresía".
Cal dir que l’arquitecte Traver va morir en 1966 tres anys de l’elevació del campanar.
Podeu, per curiositat, repassar tota la informació a Wikipedia per mig d’aquest enllaç: http://es.wikipedia.org/wiki/Iglesia_de_San_Miguel_Arc%C3%A1ngel_(Gata_de_Gorgos).
 
FONTS: http://es.wikipedia.org. (Iglesia de San Miguel Arcángel. Gata de Gorgos).

0 comentarios