Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PRE-FESTES GATA: COMPTE ENRERE. DIJOUS 28 COMENCEN EN HONOR AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (del 28 de juliol al 6 d'agost). Pregonarà el perdiodista Francesc Arabí; es recupera la novetat del 2019 Bous a banda...

PRE-FESTES GATA: COMPTE ENRERE. DIJOUS 28 COMENCEN EN HONOR AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI (del 28 de juliol al 6 d'agost). Pregonarà el perdiodista Francesc Arabí; es recupera la novetat del 2019 Bous a banda...

(( Ací teniu tot el programa complet de festes 2022 ))

https://www.gatadegorgos.org/event/festes-gata-2022/

Les festes patronales de Gata 2022 estan darrere la porta. A punt ja de començar. Torna la normalitat. Ens preparem ja per a recuperar les tradicionals festes que se celebraran del 28 de juliol al 6 d’agost en honor al Santíssim Crist del Calvari, amb un complet programa que ha estat preparat per la Comissió de Festes 2022 amb el suport de l’Ajuntament de Gata. 

Dijous 28 de juliol comença la programació amb la baixada del Crist del Calvari.
Divendres 29 de juliol, arranca el dia amb l’entrada de la murta i a les 13:30 hores arriba una altra de les novetats d’enguany amb un pregó popular a càrrec del periodista gater, Francesc Arabí. I ja a la nit, prendran protagonisme la quintà infantil 2022 i les dues quintes majors 2021, L’Esvaró i 2022, La Rebrotà, amb el festival de presentació que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23:00 hores.

TÍPICA ENTRADA DE BOUS A LES 8 DEL MATÍ, DISSABTE 30

Dissabte 30 de juliol començaran els bous, amb la tradicional i típica entrada a les 8 del matí i solta de vaques. Tot seguit, la comissió repartirà esmorzar. A les 13 h arriba "Bous a banda" que encetarà el grup musical Black Glitter al baret dels bous. Cada dia, fins divendres, passaran per l’escenari diferents grups locals i comarcals com Tremp, Oxigen, Eñe, LoliPop, ...A la vesprada s’inaugurarà el recinte taurí a les 18:30 hores amb la participació de les quintades i tots els que vulguen acompanyats per la Xaranga i la Gatukada. I a continuació entrada de bous i solta de bous i vaques.
A la nit, inauguració de les barraques amb ball a la plaça Nova amb el grup la Sede.

CARROSSES, DIUMENGE 31

Diumenge, la desfilada de carrosses centrarà la programació del dia. La desfilada començarà a partir de les 19:30 hores des del grup escolar. I partir de les 23 hores, la plaça Nova acollirà l’espectacle, tribut a Mecano «Entreel cielo y el suelo».

NIT DE PAELLES, DILLUNS 1 D’AGOST

La Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, serà dilluns 1 d’agosti comptarà amb l’actuació de l’orquestra Mònaco a l’esplanada del grup escolar. El dia de les xiquetesi xiquets se celebrarà dimarts 2 d’agost amb parc aquàtic a les 11 hores al passeig d’Alacant i a la vesprada, carretons. A la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa nocturna de regularitat per parelles.

DIMECRES 3, DIA DE LES QUINTADES

Dimecres 3 d’agost serà el dia de les quintades quan, des de bon matí, les diferents quintes comencen la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues...,
Dins de la programació, per a dijous 4 d’agost destaca el Gran Prix, a la vesprada i, a la nit, una cordà infantil i tot seguit el correfoc de la mà de la colla Dimonis Polopins.

MAJORS, OFRENA I REVETLA, DIA 5

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d’agost, amb ball a la vesprada, l’ofrena de flors, la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó el posarà la tradicional Cordà a l’antic camp de futbol. Aquest dia el trinquet Xiquet de Gata acollirà una gran partida professional que enfrontarà a Genovés II, Nacho i Carlos contra Giner, TomásII i Oltra.

6 D’AGOST, DISSABTE, FESTA MAJOR

Dissabte 6 d’agost, dia del Santíssim Crist, acaben amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Ricasa que posarà el punt final a les festes 2022.

Font: Programació de festes, Comissió i Ajuntament. // Portada del programa.

 

0 comentarios