Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS DIUMENGE RAMS...ATÍPIC: SENSE PROCESSÓ, NI DINAR POPULAR, NI TRAMUSSER (Queda't a casa)

HUI ÉS DIUMENGE RAMS...ATÍPIC: SENSE PROCESSÓ, NI DINAR POPULAR, NI TRAMUSSER (Queda't a casa)

Tots els Diumenge Rams de fa moltíssims anys, Gata s’omplia de festa, alegria i música. La mare s’afanyava a mudar a la filla o al fill. "¡Diumenge Rams, qui no estrena no té mans!. ¡No es deixeu els rams!!. Aneu cap a la Plaça Nova" es podia escoltar. Allí, la música i tota la gent esperava al sacerdot: començava la Setmana Santa. Ara, ens tocarà viure la missa de Diumenge Rams per les xarxes socials.  

Hui, els pardalets s’escolten pels carrers; les cases estan dormides. És un Rams atípic. I tot perquè?. Perquè estem dins de l’alarma general per la crisi sanitària del coronavirus. Em venen a la memòria col·lectiva del poble tants diumenge rams, tota la crialla i els pares/mares amb les palmes, les rametes d’olivera. Ara, per iniciativa dels grups parroquials Cor, Catequesi i Junior, molts veïns del poble l’han seguida, els rams -alguns tan originals com bonics- penjen dels balcons, al costat del dosel del Crist del Calvari.

No passa gent pel carrer, els pardalets segueixen cantant, les falsies s’escolten. Fa bon temps en els dos últims dies. Tocava obrir la Tramussera com manava la tradició i enguany per les obres canviant d’ubicació al carrer Constitució. De moment, ja no serà possible aquell primer xiquet o xiqueta que entrava i que coneixíem pel facebook tampoc el veurem.

I per allà el camp de futbol vell més tranquil·litat encara, més pardalets, un Diumenge Rams sense Dinar popular de la comissió de festes, com era costum en els últims anys. Era el dinar del dia de foguerils. Ara la confinació no ens ho permet.

PERÒ...L’ESPERANÇA, LA LLUITA DELS SANITARIS I GENT QUE ESTÀ A PRIMERA LÍNIA, L’ESPERA DE QUEDAR-NOS EN CASA...FARÀ POSSIBLE QUE TORNEM A EIXIR AL CARRER, QUE XARREM I ELS PARDALETS TAMBÉ VOLEN AL NOSTRE COSTAT, QUE TORNEM A FER LA VIDA DE SEMPRE, POC A POC, DE MANERA DIFERENT, AMB GRAN RESPECTE I ADMIRACIÓ PER ELS DEMÉS. TORNAREM A LA FESTA, A CA’L TRAMUSSER...JA QUEDA MENYS (QUEDA’T EN CASA). 

(( Totes les fotografies són d’arxiu d’altres anys ))  

1 comentario

Miguel angel -

Molt bon comentari i a quedarse a casa que temps aura de disfrutar molt anys la Semana Santa i Pascua