Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! BAIXA UNA BONA RIUADA (al poble, 152,6 litres han caigut ja)

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! BAIXA UNA BONA RIUADA (al poble, 152,6 litres han caigut ja)

(PODEU TAMBÉ MIRAR EL PRECIÓS VÍDEO FET PER STEPHAN MEIER MARTÍNEZ DEL RIU AL PAS PER L’INICI DEL PARC DEL RAVAL A GATA): PUNXEU ACÍ. TAMBÉ PODEU MIRAR EL VÍDEO MARI MONCHO MULET, TAMBÉ DES DEL MATEIX PARC. PUNXEU ACÍ.

El comentari que s’escolta i les visites als ponts gaters són sovint contínues. Al voltant de les 8 del matí de hui dia 4 ha baixat una bona riuada. El parlar al respecte del riu dels veïns de Gata contrasta amb les respostes. Diuen els altres: "El riu ja estava ahí, en tot cas ha vingut l’aigua". Això que vol dir, que l’interior a les muntanyes ha plogut molt més.

Pel que fa a Gata poble, segons l’estació metereològica AVAMET Inforatge Gata -instal·lada en l’Ajuntament- s’han recollit entre els tres dies de pluja 152,6 litres. Dilluns van caure 22,4; ahir dimarts quasi cent 96,6, i el que portem de dimecres 33,6 litres. Ara havia fet una tregua, però segueix el temps embolicat.

Vent -ara bufa sols a 8 kms/hora- i llamps i trons aquesta nit. Feia honor al dia de hui si mirem el santoral i vegem el refranyer. "Santa Bàrbera bendita, lliura’ns dels trons" i hui 4 de desembre és la festa de la patrona contra eixosa fènomens metereològics.

Ara hui, en tot el dia i potser demà i el festiu dia 6, gaudiu de les vistes tan boniques que ens deixa el riu amb aigua.

FONT: Dades pluges AVAMET Inforatge Gata.

0 comentarios