Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SEGON DIA DE FESTES GATA: PREGÓ FESTER, BANDA UNIÓ MUSICAL (Vicente González Monfort)

SEGON DIA DE FESTES GATA: PREGÓ FESTER, BANDA UNIÓ MUSICAL (Vicente González Monfort)

Records dels inicis de la banda, de quan aquell saforenc dit Ricardo González Blasco la va fundar fa 150 anys+1, de quan fa mig segle els músics assajaven darrere de l’Ajuntament. D’aquells jocs d’un xiquet que escoltava i vivia la música. Tot això i més, ho ha glosat aquest migdia sota un sol de justícia i guardant-se les mesures sanitàries a la Plaça Nova, el PREGONER DE LES FESTES Vicent González Monfort rebesnét d’aquell primer director-fundador. Hereu de la saga dels "musiquers", que sempre ha viscut la música a casa, González ha posat en valua la banda, els seus directors fins a l’actual Salvador Tur i els protagonistes els cents i cents de músics de totes professions gateres que han passat per la banda.  

L’acte ha començat i ha acabat igual, la Unió Musical de Gata ha oferit dos peces musicals als presents. Al mig, González ha fet història de la banda, del poble, de la cultura musical del poble. L’alcalde ha tancat l’acte agraïnt la tasca cultural i els 150 anys de vida d’aquesta associació musical.

Les festes continuen aquesta vesprada amb la recepció oficial al patró el Santíssim Crist del Calvari (20:30 hores) i aquesta nit (22:30 hores) amb el Festival 2021.  

0 comentarios