Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS TEMPS DE LA BONA "ESCALDÀ" (fa 40 anys, agost de 1971)

AQUELLS TEMPS DE LA BONA "ESCALDÀ" (fa 40 anys, agost de 1971)

Enguany encara no hi havia enllestit el tema de l’escaldà i la pansa. Per una senzilla raó que tots sabem: ¡ què pocs panseros queden ja a Gata, es poden comptar amb els dits de la mà i potser en sobren inclús !. ¡ Quina llàstima !.

Per això he tirat mà de l’hemeroteca del diari ABC (Madrid) del dia 18 d’agost de 1971, dimecres, just fa ara 40 anys i dos dies. A la pàgina 30 de l’edició del matí, en una columna es podia llegir: "EXCELENTE CAMPAÑA EN LA EXPORTACIÓN DE PASA". I nomenava a Gata de Gorgos i que la campanya de pansa havia estat molt satisfactoria. Us pose la foto de l’article, que deia textualment:

"Según nos informan desde Denia y Gata de Gorgos, centros muy importantes, con Jávea, en la producción de pasa, la actual campaña de exportación ha sido muy satisfactoria. Aproximadamente el 75 por cien de la pasa ha sido vendida deshuesada. El primer país consumidor ha sido Inglaterra, que bsorbió cerca de 1.000 toneladas, seguida de Suiza, Finlandia, Francia, Italia, Irlanda, Noruega y Alemania. La pasa alicantina, obtenida de la uva moscatel de la Alta Marina, en el área del "riu-rau", es muy estimada por su superior calidad, que la hace competitiva con sus muy célebres similares de Málaga y Corinto.".

FONT: Diari ABC (Madrid), exemplar del 18 d’agost de 1971. Foto propietat de Tonica "Sariera", publicada ja a la sèrie de "Fotografies antigues".

0 comentarios