Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CRÒNICA DE L'ESPECTACULAR POSADA EN ESCENA DEL MISTERI DE REIS GATA 2023 (Festa d'Interés Turístic Autonòmic). Comitiva amb la banda, bengales, escenes, personatges, baixada de l'àngel,...

CRÒNICA DE L'ESPECTACULAR POSADA EN ESCENA DEL MISTERI DE REIS GATA 2023 (Festa d'Interés Turístic Autonòmic). Comitiva amb la banda, bengales, escenes, personatges, baixada de l'àngel,...

Pel canvi, per la renovació, la tradició s’ha tornat espectacle...i que siga per bé...

Així acabava la meua crònica abans dels Reis: "DE LA TRADICIÓ A L’ESPECTACLE". Encert total. Com les vesprades del 5 de gener a Gata són encara més màgiques, el tardet reial de l’any passat ens va regalar als gaters un lloc màgic, el recinte del grup escolar. Hi havia que pensar en com magnificar-ho, ja deixada apart la pandèmia. I ahí va sorgir de nou la màgia. Tots els participants del MISTERI DE REIS DE GATA, per començar la singladura de Festa d’Interés Turístic  Autonòmic de la Comunitat Valenciana, esperaven els Reis a l’avinguda la Pau, on tantes vegades la tradició màgica es va fer realitat. A ells se sumava un altre acompanyant de luxe, que li va donar una gran potència a l’acte, la banda Unió Musical de Gata.

Amb gran puntualitat, les sis en punt, quan caia la vesprada del tardet màgic feien aparició tots i cada un dels personatges que ens farien emocionar i vibrar al pati del Grup Escolar. La novetat estava servida, l’itinerari dissenyat. L’explosió de gent al pas de la comitiva reial va adquirir el seu màxim exponent a la Plaça Vella, comparat amb les grans cites del poble. Tots i totes les persones partien i acompanyaven a la comitiva, la Costera del Grup Escolar era un riu de gent. 

Minuts abans de les set, i amb la humetat rigorosa dels primers dies de l’any suplida amb l’emoció i les ganes, el pati i voltants s’omplien de gom a gom, amb vora dues-mil persones, que es disposaven a presenciar el gran espectacle. L’entrada de la banda va ser de pels de punta; el ballet com sempre colosal, superant-se; els personatges donant-ho tot sense oblidar que són aficionats. L’entrada dels angelets va ser un altre punt màgic de la vesprada-nit en la que el públic va encendre les bengales, la fosca i els llums donaren una altra explosió d’emotivitat a l’espectacle.

A la Coveta de Betlem passaven els pastors, l’escena bucòlica i la recuperació de la baixada de l’àngel. La protagonista ho feia tirant-se des de una de les finestres de l’antic Grup Escolar. "Pel Palau no heu de passar i tu Josep el fuster..."

El colofó el portaven els pages, els camions, pels carrers i places de Gata. Repartint paquets, alegria, goig i tot el veïnat parlant de l’èxit del MISTERI DE REIS DE GATA, de la Festa, que amb gran mereixement aixina es va representar.

Resta donar l’enhorabona als organitzadors, a la direcció artística, a l’Ajuntament, que estan darrere de tot, i, lògicament, als actors aficionats que van mostrar el seu gran potencial i van demostrar a tota la gent forastera i als seus paisans que a força d’assajos i voluntat..."ha sigut per a bé".

FONT: Foto portada blog JM. Vives.              

0 comentarios