Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -3- (1964)

AQUELLS PROGRAMES...AQUELLES FESTES!! -3- (1964)

S'acomplien 25 anys de pau. S'inaugurava el nou enllumenat públic fluorescent

Ja hem conegut els programes de 1939, 1960 i hui, tercer dels capítols de la minisèrie "Aquells programes...aquelles festes!! veurem el programa d'actes de les festes de 1964. Les festes es van desenvolupar del 29 de juliol al 6 d'agost.

Del 20 al 28 de juliol, a l'església parroquial, es feia el novenari. El primer dia també quedarà marcat per a la història. El 29 de juliol de 1964, a les 20.45 hores, amb l'assistència de les autoritats i les jerarquies tant locals com provincials, va tindre lloc la INAUGURACIÓ DEL NOU ENLLUMENAT PÚBLIC FLUORESCENT, del que just enguany es complixen 50 anys i cal dir que no s'ha fet absolutament cap menció ni al programa, ni als actes. Tal vegada més endavant...

Sabeu quins horaris tenien els "elementos tradicionales", és a dir les vaques i bous. Pel matí de 11 a 13, per la vesprada de 18,15 a 21 hores.

El dia 2 va actuar la banda còmic-musical "La Matraca" pel matí, per la vesprada i per la nit. Quina matraca!!

El dimecres dia 5, vespra del Crist, feien carreres pedestres. Per la vesprada, es va celebrar el II Campionat Local de Tir al Plat, això dona a entendre que el primer seria l'any 1963. Eixe dia era molt apretat en actes i la banda actuava per partida doble, primer a l'ofrena de flors, que just era a la mateixa hora que ara, a les 20 hores. Un espectacle pirotècnic-musical interpretant-se "El sitio de Zaragoza" precedia al concert de revetla. La "potente" cordà al carrer Calvo Sotelo tancava la jornada.

El dia de la festa major era dijous eixe any. La missa solemne la cantava el Cor Parroquial. En la "solemnísima" processó sempre es deia: "en la que el Santísimo Cristo retornará a su Capilla del Calvario". El castell, com la cordà, a càrrec del pirotècnic de Rafelcofer Borredá.

A la imatge, la portada del programa de festes de 1963, amb un vista de l'ermita.

FONT: col·lecció de programes de festes de la BPM de Gata.

 

0 comentarios