Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTA DE SANT ANTONI A GATA. DIUMENGE 15. AMBIENT MOLT FRESC A LA BENDICIÓ D'ANIMALS (àlbums fotos)

FESTA DE SANT ANTONI A GATA. DIUMENGE 15. AMBIENT MOLT FRESC A LA BENDICIÓ D'ANIMALS (àlbums fotos)

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LA BENDICIÓ, PUNXANT ACÍ)

(TAMBÉ L’ÀLBUM DE LA PARRÒQUIA DE GATA DE GORGOS, PUNXANT ACÍ)

Els veïns del barri del Raval de Gata han celebrat al seu patró Sant Antoni del Porquet. Molt de fred a la bendició d’an imals de hui diumenge dia 15. La festa amaga darrere una bonica història, que vos conte entre demà i dimars, dia del Sant

La imagen puede contener: una o varias personas, caballo y exterior

Des de divendres, els veïns del barri del Raval de Gata de Gorgos han celebrat al patró dels animals domèstics, Sant Antoni del Porquet. El sant de la placeta del seu mateix nom té la seua història, que vos contaré entre demà i dimarts 17, festivitat del sant, i és l’única imatge en pedra que està dins d’una fornícula al carrer.

La imagen puede contener: comida e interior
La imagen puede contener: 3 personas, caballo y exterior

Aquest matí, amb un ambient molt fredolenc, s’ha celebrat la tradicional bendició d’animals. Primer s’han desplaçat els veïns i la Penya Sant Antoni de la placeta a l’església amb la imatge. Després s’han beneït els pans de sant Antoni. A continuació s’ha celebrat la missa solemne, amb l’assistència de festerets i festeretes i les tres festeres majors, regina i dames. Finalment, el senyor rector ha procedit a la bendició de tota classe de mascotes.

La imagen puede contener: una persona

Primer han passat els veïns de Gata, sobre tot molta gent jove, amb mascotes (gossets i gossos, pardalets, gatets i altres animals menys comuns). Després han baixat de la Costera del Grup Escolar, com ja és costum, tots els carros amb els seus animals i veïns dalt. Tots ells anaven precedits per la Colla de Gata. Tancava la comitiva alguns cavalls, que han posat el colofó a la festa. 

La festa ha continuat entrant a la Placeta, de nou, totes les cavalleries amb els seus carros i els cavalls, tornant a passar per davant del santet.

FONT: Fotos segon àlbum, Parròquia Gata.

0 comentarios