Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

IMATGES CURIOSES: ESTAN CANVIANT LES VIES DEL TREN...I TAMBÉ PER LA GARGANTA (Teulada a Gata i Gata a Dénia)

IMATGES CURIOSES: ESTAN CANVIANT LES VIES DEL TREN...I TAMBÉ PER LA GARGANTA (Teulada a Gata i Gata a Dénia)

Últim tram del trajecte del TRAM. Treballen sense descans de Teulada a Gata i del nostre poble a Dénia. De Teulada a Gata és el tram més complicat del trajecte. Són uns sis kilòmetres plens de taluds, terraplens, túnels, ponts i la Garganta, que diuen de Gata, encara que és terme de Dénia i Teulada. Des del pont de la N-332 a Gata fins l’altre pont ja a Teulada, és la part més complicada.

Des de distints punts prop a la N-332, s’han fet els accesos per poder arribar a les vies del tren i desmuntar les antigues i començar a treballar amb el canvi. Tot el projecte constructiu el va adjudicar Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la mercantil Rover Rail, SA i compta amb un pressupost de 15.137.130,34 euros, IVA inclós, i un termini d’execució de 12 mesos. S’actua sobre sis kilòmetres de recorregut, com ja he dit.

 Aquests treballs s’afegixen als que estan també ja en marxa de Gata a Dénia, que tenen una inversió de 14,5 millons d’euros i un període de intervenció inicial de 11,5 mesos. A l’eixida de Gata cap a Ondara, a l’altura de El Pou de dalt, s’està actuant molt aquests dies.

Les xifres del suministre són quantioses: S’han comprat 19.000 travesses d’ample mètric monobloc de formigó per un import de 1.643.785 euros, IVA inclós, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari, amb un cost de 1.443.572,77 euros, IVA inclós també.

FONTS: Informació extreta i resumida de l’article del diari digital Marina Plaza del 18-8-2020.

0 comentarios