Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record), publicitats gateres, 1955 i 1957 (de la sèrie, la 1.807)

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record), publicitats gateres, 1955 i 1957 (de la sèrie, la 1.807)

Reprenint i continuant amb la sèrie de fotografies i documents antics, ens fixem amb els programes de festes de la veïna població de Pedreguer. L’Ajuntament té digitalitzats a la seua pàgina web reformada tots els programes de festes patronals. He repassat tot allò relatiu a Gata, per a recordar aquells temps no tan llunyans. En aquesta entrada i en succesives, anirem recordant aquelles publicitats que van marcar una època.

1ª. Apareix dalt.- Ja han passat 63 anys. La fàbrica de farines que popularment era coneguda com "El Molí" a la carretera d’Ondara, és coneixia a l’anunci com "La Industrial". El titular, el recordat Jaime Monfort Pons. Fixeu-se també en el telèfon, el número 2. Tal vegada en eixa època l'esg´lesia o la parròquia tindrien el número 1.

2na.- A la part de baix figura la publicitat de "Francisco Caselles" que tenia i feia -diu el reclam- "Muebles de todas clases". La delegació a Pedreguer estava al carrer San Valeriano 6, però ens interessa a Gata: estava "junto a la estación" aclaria, en l’Avenida de la Paz, 6.

FONT: Imatges extretes dels Programes de festes de Pedreguer. Imatge de dalt, 1955; imatge de baix, 1957. Pàgina web, Ajuntament de Pedreguer.

1 comentario

jaime monfort -

Crec recordar que el teléfono número 1 era del ajuntamente. Pepe el Llumero tenía el 6. Nosaltres el 2. Despres van tindre el ...6081, y el llumero el ...6085, el 1 será el ...6080. Els teléfonos portaven dos piles tudor de 1 pam d'arrere i la manivela per tocar i dies a la telefonista allo de "posam al número 6" i et conectaven.