Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDEM...UN ANY...

FA UN ANY A GATA...APLAUDIMENTS, CARRERS BUITS, SENSE MISSES I EL PATRÓ ALS BALCONS

FA UN ANY A GATA...APLAUDIMENTS, CARRERS BUITS, SENSE MISSES I EL PATRÓ ALS BALCONS

Encara perduren les estampes del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, a les balconades de les cases del poble. Les misses es mantenen amb l’aforament de 80 persones i amb les mesures sanitàries adients i els carrers estan més buits des de les 22 hores amb el "toque de queda". 

Fa just ara un any, publicava al blog el comunicat de l’arquebisbat en el qual anunciava que es suspenien les misses, el veïnat se sumava als coneguts aplaudiments i la cançoneta que es va fer de moda "¡Resistiré!" en agraïment als sanitaris i personal imprescindible.

També en un dels articles del dia 14, donava compte de carrers i carretera buits. Ha passat un any i esperem que la vacunació porte la solució a tanta incertesa, malaltia i "pors" per tot el que s’ha viscut. Eixien als balcons les imatges del Santíssim Crist del Calvari i encara estan en molts balcons conservant-se al llarg de tot un any.

EL RECORD DE FA UN ANY AL BLOG:

Dos articles publicava al blog el 14 de març de 2020 i els dos referents a la pandèmia que resultaria ser mundial i que també afectaria en un any a 291 veïns gaters i es comptabilitzarien al poble, segons les dades de Conselleria, dos morts.

El primer article feia referència a l’església: SENSE MISSES, FINS NOU AVÍS, PER EL CORONAVIRUS. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ.

El segon era sobre els aplaudiments, carrers i estampes: GATA: TAMBÉ APLAUDIMENTS PER ALS ESFORÇATS HEROIS DE LA SANITAT, CARRERS I CARRETERA BUIT I ESTAMPES DEL CRIST ALS BALCONS. PUNXEU ACÍ.

FONTS: articles arxiu dia 14-3-2020 blog. / Foto facebook María Signes Pedrós / Foto actual balcó.     

RECORDANT...FA UN ANY A GATA: RIUADA PER L'EPISODI PLUJOS, QUE VA DEIXAR 116,40 LITRES (HUI FA UN SOL FORT I ESTÀ CLAR)

RECORDANT...FA UN ANY A GATA: RIUADA PER L'EPISODI PLUJOS, QUE VA DEIXAR 116,40 LITRES (HUI FA UN SOL FORT I ESTÀ CLAR)

Hui, 12 de setembre de 2020, recordem el mateix dia de fa un any, quan aquell 12 de setembre de 2019 va passar per Gata una gran riuada al llit del riu Gorgos. L'episodi plujós de tres dies, del 10 al 12 de setembre, va deixar a Gata un total de 116,40 litres. 

Les dades de Inforatge AVAMET, Ajuntament de Gata, marcaven en tot l’episodi plujós eixos litres. Dimarts dia 10 van caure 9,8 litres; dimecres dia 11 16,6 i el 12, quan va caure la màxima pluja, un total de 90 litres.

El riu baixava amb força i va deixar estampes com la espectacular i gran foto que reproduïm a la portada de l'article i les que recordem al facebook.

A diferència de fa un any, hui dissabte dia 12, festa del Dolç Nom de María, a Gata lluïx el sol molt fort a les hores centrals del dia i el cel està completament ras. 

 FONT: Informació i fotos del blog i facebook de setembre 2019. 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 D’ABRIL DE 2013: ÚLTIM DIA DE LA PRESENT SÈRIE

Tot té un final. Ací arriba el final d’aquesta sèrie que al llarg d’un any (va començar el dia 10 d’abril del passat any 2013) he anat seguint dia a dia. A la sèrie, li substituirà una altra amb més informació, més records. Ja parle de l’article.

Acabe la sèrie recordant aquell 9 d’abril de l’any passat, en el qual publicava que el dia d’abans del tercer aniversari el blog superava les 212.000 visites. Es feia una projecció, col·loqui i exposició sobre el Sahara. La premsa parlava d’actes vandàlics a Gata. Avisava dels tres anys de blog. L’article important, socialment, era que aquell dia tornaven a parlar de Zaragosí i Salvá a la sèrie de Antena 3 TV "El secreto de Puente Viejo". El carrer Montgó era el que publicava a la sèrie de carrers i places.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 D’ABRIL DE 2013, A LES PORTES DE L’ANIVERSARI TERCER:

Era el dia de Sant Vicent, segon dilluns de Pasqua. Arribava el blog a 211.000 entrades. Donava algunes dades del blog a dos dies del tercer any. Dos bons articles: "Èxit a la gran festa del Berenar de Pasqua" i "Gata, hui, protagonista a la sèrie de Antena 3 TV". Era el capítol 539, part tercera, de "El secreto de Puente Viejo" que encara continua hui amb més de set-cents capítols. A "Imatges de festa" veíem les d’una nova discomòbil de la Comissió i quintos 2013". El BOP publicava un edicte sobre el projecte d’una antena per al gas natural. Recordant el concert de música sacra de la banda de Gata, sonava amb els vídeos d’enllaç.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 D’ABRIL DE 2013:

Restaven tan sols tres dies per a la sèrie que sempre comença la jornada, la de "Recordem...un any...de blog". El carrer 20 de la sèrie era el carrer Alcolaes. "Fent pinya dalt del Montgó" era la imatge curiosa de joves gaters.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 D'ABRIL DE 2013:

Més prop del tercer aniversari del blog estavem i començaven els especials. Ara més propet del quart aniversari. BON DIA A TOTS. El carrer que tocava publicar era el de Sant Josep (el 19). A la fotografia antiga, una del retrat de María Soler de 1937.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 D'ABRIL DE 2013:

A la secció li queden pocs dies. Estavem i estem a cinc dies de l'aniversari del blog. Si al 2013 eren tres anys, ara són ja quatre. Era el segon diumenge de Pasqua, el dia abans de Sant Vicent i plovia, enguany ni una cosa ni l'altra. Dilluns comença la setmana de passió i fa un sol que torra, això si amb ventet. Curiositat però el carrer de la sèrie era la Costera del Grup Escolar, on precisament adquirix hui protagonisme la festa de la Trobada. Un reportatge gràfic donava compte de l'aventura del Maroc Challenge 2013 de Jacobo i Juan Miguel. Gata celebrava el II Diumenge de Pasqua amb el Dinar Popular del Berenaret de Pasqua. Enguany també es farà i serà el sisé any. Dos de les tres fotografies antigues que posava eren de la carretera nevada al febrer de 1982.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 D’ABRIL DE 2013:

En sols sis dies contant el de hui acabarà aquesta sèrie, perquè aquell 10 d’abril de 2013, posava al blog: "Nova etapa per a la sèrie perquè des de hui dia 10 sols recordem un any de blog.". Però vegem què era notícia fa tan sols un any: El blog superava les 210.000 entrades, a tan sols sis dies de l’aniversari. La biblioteca de Gata celebrava el Dia Internacional del llibre infantil. La premsa parlava dels conters de l’alcaldessa i alguns regidors i de la tortuga. Anunciava que el dissabte 6 el "Museu del sombrero" celebrava el dia del capell ("sombrero"). També que el dia 6 hi hauria discomòbil al pati cobert de les escoles. El carrer de la sèrie era el Penyó, als dos costats. La foto antiga 1.081 mostrava el final del carrer Doctor Gómez Ferrer.

 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a una setmana del tercer aniversari del blog. Hui és tmbé una setmana, però per al quart aniversari. La premsa parlava d’una tortuga perduda i la tasca de recollida de la Policia Local. A la série de "Els nostres carrers i places" li tocava el carrer Lepanto. Una cartilla d’escolaritat d’abans, un xiquet a un carret a la Plaça d’Espanya i una parella fent-se un retrat eren les tres fotografies antigues que publicava, de la 1.078 a la 1.080. *Cal recordar que resta també una setmana per acabar aquesta sèrie.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a 8 dies del tercer aniversari del blog, com ara ho estem els mateixos dies del quart aniversari. Era el Tercer dia de Pasqua, abans es celebrava més, els xiquets van encara als llocs típics i tradicionals. La imatge curiosa mirava des de dalt de tot del Montgó cap a Gata. El carrer 13 de la série de carrers i places era el carrer Cuartel. Publicava també el carrer Serrillàs i carrer l’Era de Boronat. La fotografia antiga 1.077 anava de festes patronals.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 D’ABRIL DE 2013:

Començava amb la série "Recordem..." i advertia que acabava parcialment en nou dies, ja que al passar l’any tercer sols es recordaria de feia un any. "Abril: Pasqua i...mes actes" era l’article de resum dels actes. El blog superava les 209.000 visites, ara ja estem en 400.600. La imatge curiosa ens arribava des de dalt del Tossal.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 31 DE MARÇ DE 2013:

Aquell dia era Diumenge de Pasqua. Manaven els costums i les tradicions. Dia gran per a l’església. L’article era: "Hui és Diumenge de Pasqua: Tradició i costums. Encontre, mona i berenaret". Altre article parlava de l’Encontre Pasqual de la Verge María i el Crist Resucitat. Les imatges eren de la Plaça de l’Església.

 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 DE MARÇ DE 2013:

Publicava la segona i última part de la processó del Sant Soterrat, celebrada el dia d'abans. Ja tornaven a casa Juan Miguel i Jacobo, paarticipants gaters al ralli Maroc Challenge. I canviaven l'hora. Enguany un dia abans. El carrer que tocava a la sèrie, carrer Calvari.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 DE MARÇ DE 2013:

Era Divendres Sant. A Imatges curioses veíem records de la mort de Jesús. El carrer que publicava era el carrer Signes. El Via Crucis popular al Calvari comprenia dos articles. La processó del Sant Soterrar, un sols. La resta al dia següent. Dos fotos antigues, una de festes patronals i altra, com no, del 17 d’octubre de 1997, quan el Crist del Perdó va ser portat de l’església a l’ermita.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE MARÇ DE 2013:

El blog arribava a les 208.000 visites. Era el Dijous Sant. Com heus vist a l’entrada anterior ara ja són un poc més de 400.000. Estavem a 13 dies de l’aniversari del blog, igual que hui. A "Imatges curioses" posaven el Sant Sepulcre i la llegenda: "Tot preparat per al Sant Soterrar de demà". El carrer 10 era el Teulada. A "Sabieu...? descobríem que en 1826 Gata tenia una contribució de 15.974 reals.

 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE MARÇ DE 2013

Dos fotografies antigues, una escolar i l’altra d’esport -tir de colom- precedien les notícies del dia. Estavem a 14 dies dels tres anys de blog, com hui ho estem dels quatre anys. Començava la inscripció per al IX Ralli Fotogràfic, enguany va davant perquè se celebra aquest cap de setmana, del 28 al 30. Donava a conèixer els actes de Setmana Santa i Pasqua. Gata i Sant Vicent, eren protagonistes del programa de festes de Teulada 2013. Un extens article explicava com anava l’aventura de Juan Miguel i Jacobo al Maroc Challenge 2013. Actualitzava la sèrie dels nostres carrers i places posant-ne tres: carrer Sol, Lluna i Nou.

 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE MARÇ DE 2013

Recordava el 26 de març de 2011 i 2012. Publicava una imatge curiosa, el concert de l’església vist de dalt del cor. Sols eixos dos articulets configuravan el dia, no com hui que la notícia és tan important al poble, la renúncia de l’alcaldessa, que és necessari ampliar articles.

 

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 DE MARÇ DE 2013

L’equip gater del Maroc Challenge 2013 informava del seu periple. La Policia Local de Gata tenia nou Cap, Pascual Alandes García. El blog compli 207.100 entrades. Estavem a 16 dies dels tres anys de blog...com hui ho estem dels quatre. Dels gaters a la Perimetral de Benissa destacava a Antonio Campos, que acabava al lloc tretze.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE MARÇ DE 2013

La premsa parlava el dia d’abans del PGOU de Gata. Començava el Raid del Maroc Challenge 2013 on participaven dos gaters. El carrer del Pare Mulet entrava a la sèrie de carrers i places del poble. Es sentien encara els acords del concert a l’església: Quin concert, el d’ahir!!. Guanyava el Gorgos gran a domicili (1-2) i perdia el juvenil a casa. Començava la Setmana gran de la parròquia amb el Diumenge Rams. Un altre carrer de la sèrie, el de la Constitució. La foto que posava, la 1.071 del dia 22, era del grup de teatre Paco Carrasco.

RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE MARÇ DE 2013:

Començavem per atletisme, hui també n'hi haurà i molt al blog. "Atletisme: Gaters a la perimetral de Benissa" era el reportatge. Se superaven les 206.000 visites al blog. Començava el curs escolar al Perú. Allà està el missioner Vicent Font...i ara també la seua cosina Rosa María. En dos capítols, resumia l'excepcional concert de música sacra de la banda de Gata a l'església.