Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.178, la del dia 7/7-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.178, la del dia 7/7-

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

 Vaig amb retràs en esta sèrie, però poc a poc aniré posant-me al dia. Torne a posar-vos altra foto excepcional de la Gata dels 60, dels 1960. De la mà de l’amic i escriptor CARLES MULET. Al seu blog Nausica podeu trobar la seua sèrie: "Aquella Gata dels seixanta". En esta ocasió és una fotografia de "la carretera i el cinema "Avenida" d’estiu".

Deixem que ell mateix ens ho conte, com ho fa al blog:

"En aquesta fotografia podem veure com, a mitjans seixanta, el poble s’acabava pràcticament en la confluència de la carretera amb el carrer Calvari, encara que a la banda dreta encara s’allargava amb unes quantes cases. Sobta la regularitat d’alçades de les cases, només trencada per un dels blocs de pisos més antic que es va edificar al poble, juntament amb els del carrer Jesús Pobre.

En primer pla, a l’esquerra, podem veure el muret de la tanca del cinema Avenida, altrament dit de "Passetes". Em sembla recordar que, a inicis del seixanta va aparéixer sobre aquesta paret, o potser a la d’enfront(?), la pintada llegendària que deia "Valencians unim-nos".
A més d’aquesta terrassa també hi havia la del Feliu, Casablanca - al carrer Boronat.  I encara la del senyor rector, al col·legi "Verge del Carme". Senyor, senyor..., tres cinemes d’estiu per a un poble com Gata!.
Per l’altra banda, on ara hi ha el carrer Lepant, discorria només un camí; i just a tocar de l’inici de la terrassa, a l’altra banda del camí, hi havia una caseta vella amb un garrofer al davant. Algunes vegades, com molts altres xiquets, vaig veure la pel·lícula de franc encamellat a les branques d’aquell garrofer o bé a dalt la teulada".

FONT: tex i fotografia de Carles Mulet, del seu blog Nausica.

0 comentarios