Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES...estem a 16 dies: Aquelles festes de 1947 ( I )

JA VÉNEN LES FESTES...estem a 16 dies: Aquelles festes de 1947 ( I )

Van ser extraordinàries amb motiu de la solemne bendició de les noves andes

Anem apropant-nos poc a poc a les festes. Pels taulers d’anuncis s’anuncien les quintades. Aquest dissabte dia 16 serà la sopar de germanor que organitza la Comissió de Festes 2011, per a sortejar els "palcos" (cadafals) i les barraques de la Plaça Nova. Els que en tenen, de 200 euros, estan pensant ja: On ens tocarà, prop o lluny del corral? I els de les barraques pensen igual, però prop o lluny de l’orquestra... Mentre, ahir anunciava l’alcaldessa al ple ordinari que ja estava formada la comissió de l’any que ve 2012.

Però, com ja us vaig anunciar en el primer reportatge de "l’arrepleglá de la barcha" anem buscant coses curioses de festes d’altres anys i ens trobem les de l’any 1947, ara fa 64 anys:

Deia el programeta: "PROGRAMA de las extraordinarias fiestas que, con motivo de la solemne bendición de las nuevas andas, celebra el pueblo de Gata de Gorgos en honor a su Patrono el Santísimo Cristo del Calvario, desde el 25 de julio al 6 de agosto de 1947".

Eren molt curioses les publicitats, com les que mostra la imatge.

A la contraportada deia: "Los cafés, bares, panaderías, carnicerías, fondas, comercios de tejidos, paquetería, perfumerías, ultramarinos, salazones, verdulerías y demás industrias y establecimientos de la población...Saludan a sus numerosos clientes y amigos deseándoles unas muy divertidas fiestas".

I acabava dient: "NOTA: Tanto las industrias que se anuncian en este programa, como todos los establecimientos que más arriba se mencionan, han prestado para la celebración de estas fiestas su más amplia colaboración económica". 

A més dels que apareixen a la imatge, podíem trobar els següents anuncis:

JULIÁN MONFORT y Cia. Exportadores de Frutos. Gata de Gorgos.

JOSÉ MONCHO IVARS. Fábrica de Capazos y Sombreros de Palma. Frutos del País. Gata de Gorgos.

Francisco Zaragosí. Sombreros y capazos de palma. GATA DE GORGOS.

Pons, Monfort y Compañía. FÁBRICA DE MUEBLES DE JUNCO, MÉDULA Y MIMBRE. GATA DE GORGOS

Salvador Lloret Hernández. Fábrica de Harinas. Carretera de Ondara. Teléfono núm. 2. Gata de Gorgos.

(Continuarà demà...)

0 comentarios