Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA CASERNA ANTIGA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA, TOT UN SÍMBOL HISTÒRIC (132 ANYS)

LA CASERNA ANTIGA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA, TOT UN SÍMBOL HISTÒRIC (132 ANYS)

20101013000517-cuartel.jpg

HA COMPLIT 132 ANYS. ERA UNA CASA AL SERVEI DEL POBLE. AL COSTAT DE LA CARRETERA NACIONAL

Hui és la festa del Pilar. Els membres de la Guàrdia Civil han celebrat el dia de la seua patrona. A les dotze del migdia s’ha celebrada a l’església parroquial una missa a la que han assistit els agents destacats a Gata, amb la imatge de la Patrona. 

La Guàrdia Civil té hui al carrer Penyó de Gata el seu quarter de la població. Des d’allí inicien tots els dies les seues tasques de custòdia i vigilància, que sempre és molt d’agrair pel ciutadà gater o el que ens visite. Però, l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil segueix ahí, en peu. Va ser tot un símbol fins que es va inhabilitar com a casa quarter.

Per la seua ubicació a la carretera general, per la seua història, pel seu compromís amb el veïnat de Gata, podem recordar la caserna que ha arribat als 132 anys d’antigüitat. Sens dubte la més o una de les més velles de la província i d’Espanya. Curiosejant per davant la seua façana observen les dues garites, la que dona a la carretera (Avinguda Marina Alta) i la que dona al Carrer Signes. A més, baix d’aquesta es pot llegir el ròtul que es posava a l’entrada del poble: 

L’any 1886 el poble va sofragar les despeses de la casa i des d’aleshores la Guàrdia Civil abona un alquiler mínim i simbòlic a l’Ajuntament. L’any 1982 havia un intent de fer una nova Casa Cuartel que mai arribà a ser realitat. La Caserna de la Guàrdia Civil ha sigut, com deia tot un símbol històric per al poble de Gata.

A la foto de portada, la caserna tal com està hui. Dins de l’article, la Caserna als anys 40 del segle XX. Si es fixeu, un agent fa guàrdia davant la porta principal.

 

0 comentarios