Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.218, la d'ahir dia 16-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.218, la d'ahir dia 16-

Torna la sèrie de fotografies antigues i torna la sèrie de Pilar (la perruquera del carrer La Bassa). Tenia una temàtica, els bous al corro del centre del poble. A esta fotografia vegem una casa que va ser emblemàtica. Al cartell de dalt podeu llegir-ho: "Caja de Ahorros del Sureste de España". Era Ca Tender. Podeu observar com es feia una barrera davant un establiment públic, com era aquesta primera entitat financera del poble al carrer La Bassa. Les xiques més valentes pujaven a les rodes, que tapaven els dos costats de la barrera feta amb bigues de madera altes.

FONT: Foto Pilar (perruquera).

2 comentarios

MIGUEL ANGEL -

Molt bona fotografia,estes si que tenen un valor sentimental, pera molts xiquets de gata ,cuant anaven en el pares a posar pesetes i centims i et donaven un comic, o tebeo.Motes de les biges que es gastaven pera les barreres les aprofitaven de les cases velles que se tiraven a en terra pera ferles de nou. Al costat de macasa recorde que tots els añys venien en un carro o a ma i se les emportaven.

Bernat -

Molt bona la foto que ens transporta a la nostra època jove, amb pocs o cap problema al cap i amb ganes de viure la vida.

Per cert, les bigues no eren de "madera", jo crec que eren de fusta.