Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.871-: UN DOCUMENT COMERCIAL DE 1857 (facilitat per JackyCalp Ifac)

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.871-: UN DOCUMENT COMERCIAL DE 1857 (facilitat per JackyCalp Ifac)

Reprenc la sèrie de fotografies, documents, cosetes antiques d’ací i d’allà. És la primera de l’any 2021 i és un document, un paper que el podríem calificar com a "comercial", ja que és el pagament a compte, un "recibí" de l’adquisició d’un "mulo" potser un matxo. La troballa me la va facilitar Joaquín Vázquez de Calp, conegut al facebook com Jackycalp Ifac, al que li ho agraïsc.

Com vegeu diu: "Recibí de...(i ací sorgix el dubte si posarà espasa o pasa) Mulet, trobe que deu posar Espasa Mulet. Segueix dient "la quantitat de cinquanta libras que son per a cuenta de un ¿mulo? que nos Deve" I baix posa que "Sont 100 Libras". Entenc que vol dir són total. La data la diu ben clar, al menys l’any: 1857. "Gata 1er febrer 1857". I la signatura posa: "Bony Pedro".

Document curiós amb 164 anys d’història. Parla de "libras" donat que la pesseta va entrar en funcionament a partir de 1868 i aquest és anterior. Hui en dia, cinquanta lliures equivaldrien a 55 euros i 48 céntims, aproximadament. 

* Comenta María José Simó Soler que no posarà Espasa sino José...potser si. Gràcies, María José. 

FONT: Document facilitat per Joaquín Vázquez (Jackycalp Ifac).   

0 comentarios