Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...les dates fins les eleccions generals (a 55 dies)

LA PREMSA PARLA DE...les dates fins les eleccions generals (a 55 dies)

El diari INFORMACIÓN d'Alacant ens refresca la memòria de totes les dates a tindre en compte per a les pròximes eleccions generals del 20 de decembre.

Demà dimarts 27 d'octubre comença el compte enrere amb la disolució de les Corts generals. Ho publicarà amb un decret el B.O.E. Eixe decret fixarà el tope per a elegir les nous Corts espanyoles, el 14 de gener de 2016.

Les juntes electorals començaran la seua tasca molt prompte. De fet, el pròxim 6 de decembre és la data màxima per a els partits que vulguen formar coalició ho comuniquen a les juntes.

La presentació de les candidatures serà de l'11 al 16 de novembre. El 18 de novembre, el BOE publicarà les candidatures que es presenten a les eleccions generals. Tres dies més tard, el 21 de novembre, acaba el termini de sol·licitud de paperetes per als que estan fora del país.

El 24 de novembre, publicació definitiva de les llistes al BOE. Del 21 al 25 de novembre, toca fer-se el sorteig per a traure els membres de les meses electorals. Ahí, com sempre, serà l'ajuntament -en este cas el nostre de Gata de Gorgos- el que designe els que compondran les meses.

Ja el 4 de decembre, divendres, a la mitjanit s'iniciarà la campanya electoral de les eleccions generals. El dia 10 acabarà el termini per a votar els espanyols que estan fora d'Espanya. Des del 15 de decembre ja no es podran fer sondeigs ni enquestes electorals. El dia 18 de decembre, divendres, a la mitjanit acaba la campanya electoral.

Finalment, els dos dies que sempre es repetixen igual. El 19 de decembre, dissabte, serà jornada de reflexió i el dia 20 de decembre, jornada de votació.

* Des del blog del CRONISTA DE GATA seguiré les dates oficials, convocatòries dels partits ("mítings") i les xifres oficials que es publiquen (electors, meses i demés) referents al municipi de GATA DE GORGOS. No així les opinions, declaracions, enquestes..., que facen els partits que es presenten a la circumscripció nostra.

A la imatge, els taulers on elecció rere elecció els partits o formacions peguen els seus cartells. Plaça Nova, Gata de Gorgos.

FONT: diari INFORMACIÓN dilluns 26-10-2015.

0 comentarios