Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) va de falla (I)!! -1.787-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) va de falla (I)!! -1.787-

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Com estem a la setmana fallera per excelència, he buscat les fotografies adequades per al temps i de Gata. Al llarg de tota la setmana aniré posant-ne. Una nova col·lecció, la de fotografies familiars i del poble de Lina Mas Ruano i els seus, ho farà possible. Li ho agraïsc. 

Pensaveu que a Gata no s’han fet mai falles?. La fotografia i les que li seguiran ho demostra que si. Comence una subsèrie de l’any que els joves de Gata van decidir fer una falla, elles es van vestir de falleres. Ells anaven de gala, però no de fallers. Van plantar la falla a la Placeta del Vicari. Era a finals dels anys 40, segle XX.

Mireu en aquesta fotografia a les cinc xiques falleres. Pasqualeta de la Plaça Nova está al mig. La mare de Lina i la mare de Juana i Mari García al seu costat. Al costat una dona del carrer Teulada i altra del Raval, que ja no viu.  Podeu veure la part de baix de la falla, alguna imatge. L’artista era Miguel "Moreno", tio dels "germans Puripa". Però observeu la xiqueta que asoma el cap. Pareix que està fent el nateix gest que la que està pintada al remat de baix de la falla.

Per tant, ja sabeu. Gata va fer falla. Com no se exactament dos detalls: any exacte i motiu exacte de la plantà i mampresa de la falla, podeu aportar la vostra memòria. Gràcies.

FONT: Foto facilitada per Lina Mas Ruano.

0 comentarios