Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HA MORT TERESA SIGNES DIEGO, LA DONA MÉS VELLETA DE GATA (als 104 anys i mig)

HA MORT TERESA SIGNES DIEGO, LA DONA MÉS VELLETA DE GATA (als 104 anys i mig)

Hui dijous 23 de març ens ha deixat la persona més velleta del poble de Gata, TERESA SIGNES DIEGO (la Tia Teresa Marc), als 104 anys, 6 mesos i setze dies, ja que va nàixer el 7 de setembre de 1912.

La dona més major del poble tenia dues filles, cinc néts i set besnéts. La seua vida va ser tot un exemple de superació. Quan era jove va emigrar amb l’home a l’Alger.Per a recordar la seua història miren enrere amb nostàlgia. Teresa era filla de Miguel i de María es va casar molt jove amb Batiste Mulet Fluixá. Van emigrar a l’Alger i allí van nèixer les dues filles de Teresa i Batiste, María i Juanita. La seua història de postguerra va lligada al Santíssim Crist, amb un relat que sempre ha sigut molt emotiu per a ella i tota la seua família.

A la fotografia que il·lustra aquesta notícia del seu obit, està Teresa davant del pastel que marcava els seus anys, aquell 7 de setembre de l’any passat, 104. Per a la família, que l’estimava i molt amb carinyo era "la ueleta" o "la uela". Potser fora la persona més vella de la Marina Alta. Ara, Gata queda -per el moment- orfena de centenàries.

La tia Teresa tenia, a més de les dues filles, set besnéts, quatre xicones i tres xicons.  La seua vida ha tocat dos segles i és un exemple d’una vida completa.

El soterrament tindrà lloc demà divendres dia 24 de març, a les 17.30 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata.

Descanse en pau, la centenària Tia Teresa. Des del blog, el sentit condol a les filles, néts, besnéts i resta de família.

Per a conèixer tot el seu relat del Crist i la coincidència amb el seu marit, ací teniu l’enllaç al meu article del dia 8-9-2012, que cobra també ara importància amb la defunció de Teresa. PUNXEU ACÍ.

FONT: Imatge facilitada per la seua família. La centenària Teresa Signes Diego el dia del seu 104 aniversari, el passat 7-9-2016.

 

0 comentarios