Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA FESTA DEL CORPUS ATÍPICA, SENSE PROCESSÓ NI COMULGANTS (COVID-19)

UNA FESTA DEL CORPUS ATÍPICA, SENSE PROCESSÓ NI COMULGANTS (COVID-19)

(PODEU VISIONAR UN POQUET DEL VOLTEIG DE LA MISSA DE 11.30, PUNXANT ACÍ)

Just hui als tres mesos justos, 93 dies, de començar l’alarma general a causa de la crisi sanitària del COVID-19, se celebra en totes les esglésies del món la festa del CORPUS CHRISTI. Però sense processons, ni balls, ni figures bíbliques, ni xiquets i xiquetes de Primera Comunió en mig de les mateixes. Tampoc a Gata.

El volteig que anunciava abans i després de cada missa, tant de la vespra com de hui, i les misses i homilies de les mateixes, ens ha recordat que hui és la festivitat, malgrat no fer-se la processó a la vesprada, malgrat no haver-se fet encara les primeres comunions. Tot atípic per a una festa gran de l’església.

Per no deixar de sommiar, us pose algunes frases publicades al blog els dos primers anys 2010 i 2011 i els dos últims 2018 i 2019, de la festa del Corpus:

CORPUS 2010, 6-6-2010: "Les xiquetes comulgants llançaven pètals de flors cada vegada que la Custòdia s´apropava a l´altar i s´alçava la mateixa, cantant himnes eucarístics. Els vora cinquanta xiquetes i xiquets que han pres la Primera Comunió anaven pel centre de la processó. Acompanyaven també mares i pares".

CORPUS 2011, 26-6-2011: "Ahir, diumenge, poc més de les vuit de la vesprada, començava, al repic i volteig de campanes, la processó de la solemnitat del Corpus Christi. L’enramada del Corpus es feia visible a tots els carrers de l’itinerari en major o menor mesura".

CORPUS 2018, 3-6-2018: "La Custodia amb la Sagrada Forma anava sota palis i els comulgants i comulgantes davant. Com ja és habitual els carrers es trobaven engalanats amb la típica enramada i els cobertors i domassos. Les cinc taules al llarg dels carrers on passava la processó van estar engalanades per a l’ocasió".

CORPUS 2019, 23-6-2019: "Els cants del cor parroquial "Dama de Azul" i les oracions dels xiquets i xiquetes eren freqüents en cada parada. La creu inicial, els fidels, les xiquetes i xiquetes que van prendre la Primera Comunió els dos diumenges d’abans, els acòlits, la Sagrada Custòdia portada pel sacerdot sota palis, les autoritats de la nova corporació i la banda de música completaven la processó".

FOTO CAMPANAR, Antonio Monfort / VIDEO pres hui mateix a les 11 hores / Composició fotogràfica arxiu blog 2011.


 

0 comentarios