Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! FORT AIGUAT AQUEST MATÍ. Vora els 50 litres a Gata.

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! FORT AIGUAT AQUEST MATÍ. Vora els 50 litres a Gata.

Ja feia temps que els gaters deiem "No ve el riu enguany, no plou" fins que sense previ avís ha plogut molt fort. Un aiguat ha sorprés a menuts i grans, perquè just a l’hora d’entrar a l’escola, al voltant de les nou del matí era quan més en intensitat caia l’aigua. Encara que començà anit i va fer 2,8 litres, després fins al migdia s’han mesurat més de 40 litres, concretament 43,8 litres per metre quadrat. Per tant, ha estat al voltant de 50 litres els caiguts. 

Però a la part alta del riu Gorgos també ha plogut i molt. Es parlava de Benigembla, de Xaló, i per aìxò aquesta vesprada el riu portava ja aigua. No era una riuada forta, però si suficient per a beneficiar tant als camps com als pous.

Per tant ja podem afirmar-ho i fort: ¡¡ Xiquetes i xiquets, ha vingut el riu !!. I diuen els forasters sempre: El riu no ha vingut, ja estava ahí. La que ha vingut és l’aigua. És una expresió nostra i tan nostra, gatera al cent per cent.

A les fotografies del muntatge podeu veure el riu al nou pont urbà i per la Font del Riu. Estan preses aquesta vesprada a les 18.15 hores.

PER FER LES FOTOS MÉS GRANS, PUNXEU: 1.- Foto Superior esquerre. 2.- Foto superior dreta. 3.- Foto de baix

FOTOGRAFIES: VERÓNICA VIVES.    

0 comentarios