Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA EN FESTES: Resum final, dia de la FESTA MAJOR 6 d'agost. De la despertà al castell (àlbums i vídeos)

GATA EN FESTES: Resum final, dia de la FESTA MAJOR 6 d'agost. De la despertà al castell (àlbums i vídeos)

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, MATÍ: de la despertà al lliurament de premis.

ÀLBUM DEL DIA DE LA FESTA MAJOR, VESPRADA I NIT: processó i castell.

VÍDEO D’UN MOMENT DE LA PROCESSÓ DEL CRIST, GATA 6-8-2015, Carrer Teulada. Cronista de Gata.

VÍDEO DE L’ARRIBADA DEL CRIST, CANTEN ELS GOIGS, 6-8-2015. Replaceta de l’ermita. Cronista de Gata

VÍDEO DE SALVADOR PERELLÓ, ARRIBADA A L’ERMITA DEL CRIST I ENTRADA A L’ERMITA. Salvador Perelló.

VÍDEO DELS GOIGS A LA REPLACETA: Antonia Soler

VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, 6-8-2015. Antic camp de futbol, acte final de les festes. Cronista de Gata.

ÀLBUM DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2015, Dia de la Festa Major 6-8-2015.

El poble de Gata de Gorgos dormita un poc. Han acabat les festes 2015. Recuperant-se de onze dies de festa. Molts records, alguns molt bons, altres d’ensurt i altres que no voldrien...però tots han format la programació de festes.

Resuminbt el dia d’ahir, festa del patró, el Santíssim Crist del Calvari, cal començar per la despertà protagonitzada per la Comissió de Festes 2015, última de les festes. Els quintos van deixar el relleu a la comissió. I de seguida passacarrers, cercaviles, els sons de la banda Unió Musical pels carrers, recollint a les regines. Primer la infantil Nuria al carrer Calvari, després al Passeig d’Alacant, a la major Anna. Amdós oferiren als acompanyants algunes cosetes per a refrescar i pegar un mosset.

De seguida, cap a l’església. Missa major concelebrada pels rectors fills de Gata, el titular del poble, els que han estat al poble, cas de Don José Ignacio, rectors de la comarca, altres companys, inclús del Perú de la parròquia on estava Vicent Font i Pedro, que tenen una església dedicada al Santíssim Crist del Calvari. 

La missa major del dia gran va ser presidida pel rector més jove, nascut a Gata Pepe Diego Morell. Ell parlà en l’homilia.

Per la vesprada, un altre rector fill de Gata, Vicent Font, després d’estar nou anys sense les festes del Crist, celebrava l’última missa. Donava pas, como també mana la tradició a posar-li la diadema de jasmí, al peu de la creu del Santíssim Crist, un costum ja arrelat i que es repeteix sempre el dia de la festa major.

A la processó participaren nombroses persones, tan gateres i gaters com forasters que sempre acompanyen al Crist. Malgrat ser dijous, milers de persones pujaren en processó-romeria pels carrer del poble i l’itinerari del calvari. Els portadors, amb més nombre que el dia de la baixada, feien gala del pas al compàs de la música, fins travessar la via. Després cap amunt. A la replaceta, es cantaren els goigs i es pegaren les tradicionals voltes a la imatges, abans d’entrar al seu santuari fins al juliol de 2016.

El castell de focs artificials oferit per la pirotecnia Ricardo Caballer fou espectacular i molt innovadors en algunes fases. Uns catorze minuts de castell que van agradar molt al públic gater, apostat pels terrats i llocs ambv visibilitat cap a l’antic camp de futbol Les Sorts.

* Encara finalment, hui dia 10, pose l’àlbum de la Comissió de Festes 2015 d’eixe dia, el dia de la Festa Major: 6 d’agost. Ells posaven: "Convit de la Reina (ho sentim però no vam poder fer fotos del convit de la reina infantil) i cercavila cap a l’església per assistir a la missa Major.
Mascletà i vi d’honor al pavelló Esportiu amb el lliurament de diferents premis i trofeus.
Processó per acompanyar al Santissim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari, en acabar espectacular Castell de focs artificials."

Així acabaven les festes patronals de Gata 2016. L’any que ve més...

Foto de Cronista de Gata.

Foto de Cronista de Gata.

 

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
FONT: Fotos dels àlbums: Comissió / L’Espardenya /JM. Vives / Vicent Signes / David Feliu / Salvador Pons / Comissió de Festes 2015 / Cronista de Gata. / Vídeos: Salvador Perelló / Antonia Soler / Cronista de Gata.

0 comentarios