Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( PART V )

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( PART V )

Proseguim escodrinyant, fixant-nos i mirant cadires, sillons i mobiliari. Junt a la mostra de Art al Vent 2020 i per complir el seu centenari, l’empresa POINT exposa panells i mobles. L’empresa és Premi Nacional de disseny 2019.

Mirem ara el panell de la EFICIÈNCIA ENERGÈTICA. Diu textualment: "Per tal d’utilitzar tota la energia natural disponible, l’empresa té instal·lades plaques solars que generen quatre vegades més energia de la que cal per a la fàbrica. Dñesta manera, són pioners en eficiència energètica industrial i en autoprovisionament gràcies a una font d’energia abundant a la Comunitat Valenciana: el sol. Amb una producció fotovoltaica de 371.000 quilovats per any, aconsegueixen evitar l’emissió a l’atmosfera de 138 tones de diòxid de carboni (CO2), una quantitat equivalent a la generada per 50 cotxes de mitjana durant un any."

Per altra banda, seguim repassant aquells articles que pel febrer del 2014 publicava en aquest mateix blog sobre l’empresa. vegem hui el capítol cinqué:

TRES GENERACIONS, UIN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET ("MIMBRE"), ELS ESTANQUERS: Capítol V: Cooperativa San Miguel i Muebles Mimbre, fins a principis dels anys 50.

FONTS: Fotos POINT panells, foto Cronista. Arxiu blog, 25-02-2014.

1 comentario

Justinià Alemany Vicens -

Per què no proveir de portar les fàbriques d'Asia ací aprofitant l'actual mecanització del treball?
Tinc entès que el sector tèxtil ja ho està fent. Enhorabona per la vostra trajectòria.