Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A GATA, LA FESTA DEL BERENARET DE PASQUA S'HA FET HUI ALS BALCONS O DINS DE CASA PER LA PLUJA (COVID-19)

A GATA, LA FESTA DEL BERENARET DE PASQUA S'HA FET HUI ALS BALCONS O DINS DE CASA PER LA PLUJA (COVID-19)

Hui diumenge, octava de la Pasqua, tocava estar fent encara la festa del BERENARET DE PASQUA A GATA. Seria la XII edició. Quasi segur al patri cobert de les escoles per la lleugera pluja de tot el dia.

Però...com canvien els temps i les circumstàncies, hem estat i estem de condol per les víctimes de la pandèmia, la COVID-19. La festa de la Plaça Nova, del carrer La Pau o del pati cobert, els balls, les actuacions dels nostres cantants valencians, s’ha tornat en silenci absolut.

Aquella festa que organitzava les penyes valencianista i barcelonista de Gata, el grup de danses "La llata" de Gata, er el Grup de dolçaines i tabalets, i el berenar que preparava la penya festera ELS WILLIES, ara no la tenim. però l’any que ve es farà i amb més força. 

Ara...Confinats a casa, sols ens resta seguir la iniciativa del grup de les xarxes socials A LA VORA DEL RIU MARE i el seu concurs d’aquest menjar tan típic al nostre poble. I en compte dels calderons grans, dels plats a les llargues taules de les quadrilles d’amics, han eixit en fotografies totes les varietats dels nostres veïns gaters. Al balcó o dins de casa per la pluja hem menjat el berenaret.

Ja passarà i quan passe eixirem i berenarem al solet, a l’aire lliure, a les casetes i a la muntanya, ací i allà. Ara toca quedar-nos en casa.

HE FET UNA RECOPILACIÓ. ESPERE US AGRADE. UNA BARREJA DE LA FESTA AMB ELS DINARS DE HUI DELS VEÏNS, GRÀCIES A LA INICIATIVA DEL GRUP A LA VORA DEl RIU MARE (Podeu veure al facebook).  

0 comentarios