Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL CENTRE EDUCATIU DE LA PARRÒQUIA DE VICENT FONT, AL PERÚ, ÉS JA UNA REALITAT ( I )

EL CENTRE EDUCATIU DE LA PARRÒQUIA DE VICENT FONT, AL PERÚ, ÉS JA UNA REALITAT ( I )

Tretze famílies apadrinen ja als xiquets, però es necessiten 40 apadrinaments.

Ja s’han cobert vora 12.000 euros de despeses inicials.

Podeu veure al muntatge les fotografies remeses des de Perú, del Centre Educatiu.

Hui mateix, Dimarts Sant, he rebut correu de Roger Tume, secretari del Pare Vicent Font Pedro, el missioner gater que tots coneixeu que es troba a la parròquia de Santa Rosa de Lima, al Perú. Amb dos dies us explicaré el projecte, tal com el resumix el mateix Tume.

Què hi ha fet i què ha costat?.

Es vol donar a conéixer ja el Centre Educatiu, del que parlava en una altra entrada de la seua necessitat. És tota una realitat ja. Al primer any hi ha a l’escola 90 alumnes, dels cursos 1er, 2n i 3er d’infantil, que allà li diuen "inicial" així com també 1er, 2n i 3er grau de Primària). Comenta Roger Tume que els xiquets estan molt alegres per tindre un lloc prop per a estudiar. Abans tenien que recórrer dos kilòmetres, sense poder desplaçar-se, allò que ells diuen "movilidad".

Gracies als donatius fets s’han cobert les despeses inicials les quals pujen a 10.842 euros, entre aplanament del terreny, pis de les aules, madera per a sis aules i un urinari; carpetes i cadires. També tenen despeses mensuals de 1.342 euros, entre els sous de sis professors i la gasolina i manteniment del que allí diuen "carro" per a la "movilitat".

Demà us parle de quin són els pròxims objectius a cobrir pel centre educatiu i la parròquia.

0 comentarios