Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -442, la d'ahir dijous 30-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -442, la d'ahir dijous 30-

Seguint amb les fotografies de fa una vintena d’anys, que ja són història de la Font del Riu i que tornem a recordar, aquesta fotografia que correspon a la d’ahir dijous és un muntatge d’allò que li anomenaven "falla". es feia al final del carrer Lepanto els anys 80 i 90. Ja al segle XXI va desaparéixer aquesta activitat festera també. Mireu com els materials eren molt simples, els de tota la vida, i, a vegades, eixia una bona "falla".

Els xiquets que vegeu a la fotografia hui ja són tots uns homes. El temps passa.

7 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A "Indignada" per l'última entrada:
Moltes gràcies pels teus consells i suggeriments. D'ara en avant ho tindre més en compte.

Indignada -

Doncs em sembla molt mal. Com a cronista que eres i obris els articles del teu poble a l'abast de tothom, deuries tenir molta cura en cuidar minucionsament en ells la morfologia, la sintaxi, els signes de puntuació, cuidar en general l'escriptura que, de vegades, deixa molt que desitjar. I t'ho dic de bon rotllo encara que et sapiga greu, no per això macada de raó.

Tin en compte que els usuaris cauràn en un gran error si la font, presuntament fiable de la qual es nodreixen, peca de grans distorsions del llenguatje.

Ah, i em fixe, ja ho crec que em fixe, tal volta massa, motiu pel que estic escrivint aquest comentari.

Es com una obsessió que tinc el no poder tolerar aquesta classe de aberracions provinents d'una persona que es suposa docta en la matèria.

No sóc qui per a donar consells a ningú, però et faries un favor a tu mateix si intentares ser més objectiu tan en els teus articles com en les contestacions als meus comentaris.

FOGUERA!!! ES DIU FOGUERA!!!

CRONISTA DE GATA -

A "Indignada":
A veure si ens fixem més en les coses. Al comentari li dic: "allò que li anomenaven "falla". I més avall torne a posar "falla". Les cometes volen dir alguna cosa i és precisament la que tu vens a aexplicar en el comentari. Al barri, la gent li deia sempre "falla" mai "foguera"...per tant jo pose el que es deia no el que (en teoria) es deu dir.

Indignada -

Si us plau, a veure si anomenem les coses pel seu nom correcte. Les falles són per Sant Josep i ara, per Sant Joan, es diuen FOGUERES.

JJ -

Pues ara que hem tret el tema, hauries de posar alguna foto d'aquella font, molt farà que la van llevar?

CRONISTA DE GATA -

Hola, JJ:
Imiten a les que hi havia a la font que feia d'eixida a la carretera. Però, no eren les reals.

JJ -

eixes baranes que apareixen poden ser de la font que hi havia per allí prop?