Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.246, la del dia 14/9-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.246, la del dia 14/9-

Reprenc la sèrie amb noves i fresquetes fotos. Torna la sèrie d’imatges de l’amic Carles Mulet de Gata als anys 60. La foto 1.246 que corresponia al passat dia 13, és la plaça vella, dita popularment aixina per diferenciar-la de la Plaça Nova. La Plaça de l’Església de la foto de Carles té un caràcter especial. No té cap cotxe per començar. La font es troba nua i desèrtica. Com diu ell, les llumetes rodejen la fornícula de Sant Miquel dalt de la porta de l’església, senyal que seria per este temps, i la bicicleta -vehicle més d’aquells anys- es recolza sobre les velles tosques del campanar. I si es fixeu amb l’hora, era la una menys cinc, al migdia.

Però deixem que siga ell (Carles Mulet) el que explique la fotografia, com ho publicà ahir dijous al seu blog Nausica: "Aquella Gata dels seixanta: Ieee la font! Ieee el piló! Ieee les llumetes de Sant Miquel!

"Tot i que aquesta foto de la Plaça de l’Església té un enquadrament molt més convencional i repetit entre els gaters que la que ja vaig penjar (on es veu la desapareguda casa "dels Felius"), he volgut penjar-la també perquè -a més de mostrar com estava la façana de l’església i el campanar, on  es recolza una bicicleta ben interessant, abans de les neteges i restauracions que després s’hi han fet,- té la gràcia de mostrar-nos la font en el seu estat primitiu i l’entramat de llumetes que ornava la imatge de Sant Miquel al capdamunt de la portalada. Es tracta de dues "realitzacions" que,  juntament amb el piló -que barrava el pas de vehicles en mig de l’estreta boca del carrer Dr Gómez Ferrer- sembla que van ser  executades pel primer ajuntament franquista i que, segons he sentit contar, van provocar la triple exclamació (càrregada d’ironia) de "Ieee la font! Ieee el piló! Ieee les llumetes de Sant Miquel",  uns crits que ja vaig sentir tantes vegades pels carrers del poble i que no sé si encara segueix viu."

FONT: Foto i text, blog de Carles Mulet.Nausica (http://nausicanova.blogspot.com.es).

0 comentarios