Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PROCESSÓ DE TRASLLAT, MISSA I BENEDICCIÓ D'ANIMALS ( I ) (Festes de Sant Antoni Gata 2014)

PROCESSÓ DE TRASLLAT, MISSA I BENEDICCIÓ D'ANIMALS ( I ) (Festes de Sant Antoni Gata 2014)

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Hui s’ha celebrat a Gata la festa de Sant Antoni, amb trasllat de la imatge a l’església, la missa solemne, la benedicció d’animals i el trasllat de nou a la placeta, amb el pas dels animals més grans, de nou, per la placeta, per a recollir la seua rosquilleta.

A les 12.20 eixia la comitiva de la placeta, amb les festeretes i festerets, la comissió de Sant Antoni, la corporació municipal, els portadors de nom Antoni, el veÏnat del Raval i el poble en general. Pel carrer Sant Antoni i el carrer Duquessa d’Almodóvar han arribat a la Plaça de l’Església. Els festerets portaven els pans per a ser beneïts, la qual cosa a fet el rector abans de la missa.

A la missa han participat els festerets i la comissió a les lectures i ofrenes. Després, a la plaça, s’ha repartit el pa ja beneït i s’ha començat la benedicció d’animals, primer els més menuts i més domèstics i després la Penya del Cavall i els Amics del Carro han baixat per la Costera del Grup Escolar, acompanyats de la Colla de Dolçaines i Tabalets de Gata, passant per davant del rector que ha aspergat amb aigua bendita.

Finalment, han tornat el sant a la placeta i allí han tornmat a passar els animals més grans, complint aixík amb la tradició.

A aquesta i a les altres dues composicions podeu vore algunes imatges de tots els actes festers de hui.

0 comentarios