Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI 5 D'AGOST ÉS DIA DE REVETLA A GATA. LLOC INÈDIT PER AL CONCERT, APARCAMENT DEL PAVELLÓ COBERT I CAMP DE FUTBOL (Covid-19, Nofestes)

HUI 5 D'AGOST ÉS DIA DE REVETLA A GATA. LLOC INÈDIT PER AL CONCERT, APARCAMENT DEL PAVELLÓ COBERT I CAMP DE FUTBOL (Covid-19, Nofestes)

Distàncies exigides, mascareta, afor llimitat i, sobre tot, un lloc inèdit en la història de les revetles de Gata. Com cada 5 d’agost, una hora abans de la mitjanit, la banda UNIÓ MUSICAL DE GATA oferirà a tot el poble la tradicional revetla, que fa també en honor al Santíssim Crist del Calvari. I ho farà a l’aparcament del pavelló cobert i camp de futbol de Les Costeres, a Les Sorts. La música passarà de la Plaça de l’Església, massa menuda per a l’ocasió tan especial, a les Sorts.

Ahir per la vesprada-nit ultimaven els músics l’últim assaig abans de la posta en escena bona. Serà un nou lloc i amb entrades numerades, derivat de la pandèmia sanitària del COVID-19.

Demà, dia la festa major del patró de Gata, farà un passacarrer la mateixa banda de música. Les misses del dia gran seran a les 9, a les 12 (missa solemne, sense festers i festeres) i a les 20 hores. Després de la missa solemne de 12 se dispararà un bombardeig aeri de focs artificials des del camp de futbol antic de Les Sorts.

Tornant al concert que farà la Unió Musical, és el concert de revetla del 150 aniversari, un any especial. El calendari no s’atura, encara que la crisi sanitària dificulte les celebracions. Al llarg de la història, s’han fet concerts també fora de la revetla de la nit. Com a mostra, les festes de 1939, acaba la guerra. El dia 6, a les 18,15 es va fer un gran concert a la Plaça de l’Església. Tornem a veure el concert vespertí del dia gran, abans de la processó, l’any 1955. Era a les 18,45 hores. També es va fer eixe concert l’any 1964 i 1965, fins l’any 1966. 

FONT: Foto de l’assaig Vicent Signes Signes, pujada al facebook.

 

0 comentarios