Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VIMET (

TRES GENERACIONS, UN SEGLE DE HISTÒRIA DE FABRICACIÓ DE MOBLES DE JONC, MÈDULA I VIMET (

He titulat aixina aquest capítol de la Història local de l’empresa de fabricació de mobles de jonc, mèdulña i vimet (mimbre), el quart ja, perquè sols vaig a bassar-me en dos fotografies, que marcarien el pas des de la postguerra fins a meitat del segle XX, des de l’arranc al "boom". Des de la companyia de Pons (José Pons Pedro) i Monfort (Maties Monfort, conegut per el Tio Macià -al respecte, ho va confirmar la seua néta Rosa Mari) a la producció forta a la nave de l’estanquer. 

A la primera fotografia, dalt, es veu al Tio Pepe "l’Estanquer" (José Pons Pedro) que va amb un guardaroba, com a ell li agradava anar sempre anar per dins la fàbrica, el segon per l’esquerra si mirem la foto de cara. Darrere, plantada, la seua dona Anita Leyda Signes. A l’esquerra del Ti Pepe, el tio Pepe "Xona", pare de Paco "Xona". A l’altre costat vegeu al Ti Quico Moliner (pare de Paco i Antonia Signes). L’altre sentat és el Tio Quico "Peixet". Plantat, al costat de la Tia Anita està Geroni Mulet (pare de Adolfo Mulet, el que va ser alcalde). Es trobaven tots a l’entrada de la fàbrica.

Baix, podeu vore on hui és el carrer Reis Catòlics la nave que deien el pati de l’Estanquer. Foto impressionant que demostra la gran activitat que es vivia aleshores.

* Cal aclarir i ressenyar que totes les fotos d’esta sèrie passaran a formar part de les fotos antigues i les podrem veure per separat i més gran a la sèrie de "Fotografies antigues", per exemple la de la fàbrica de hui.

FONT: Fotos propietat dels Germans Pons García.

0 comentarios