Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTAN AHÍ LES FESTES. En honor al Sant Crist del Calvari, del 25 de juliol al 6 d’agost ( i II )

Aquesta segona part dels articles dedicats a resumir les festes patronals, abarca de l’1 al 6 d’agost, la segona part de les festes.

Divendres 1 d’agost serà la Nit de Rock, actuant al pati de les escoles els grups GATACÀ, ESCAC AL REI i HABEAS CORPUS. La resta del dia, hi haurà vaques i bous. A destacar, la final del Campionat de Truc a la Tasca de Tere, a partir de les 17 hores.

Dissabte dia 2 d’agost és el dia de les Quintades. Per això la concentració d’aquestes serà a les 13 hores al corro dels bous. Després, per la vesprada a les 18.30 hores será la popular festa de l’aigua, que patrocina el quinto Jorge Rodríguez Salvá.

Diumenge 3 d’agost és el Dia de les Carrosses. A migdia, també hi haurà solta de vaques i un bou. A les18’30 hores serà la concentració de Carrosses i grups a peu en l’explanada del Grup Escolar per a la desfilada, que serà amenitzada per la colla de dolçaina i tabalet el MONTGÓ, la xaranga i Banda Unió Musical de Gata. Els grups Arrapa i Back Storm actuaran a les 23 hores a la Plaça Nova.

Dilluns 4 d’agost és el Dia de les Tradicions. A les 11’30 hores hi haurà concentració a la Plaça Nova per a participar en el circuït de JOCS POPULARS que estarà amenitzat per dolçaina i tabalet. Recordeu que hi haurà premi per als millors. A les 13’00 hores, sardinada i cervesa a “go-gó”, acompanyats pel GRUP DE DANSES “LA LLATA”. A les 18’00 hores, carretons al corro dels bous per a que toregen els més menuts. Organitzat per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL BOUERA DE GATA.

Dimarts 5 d’agost és el Dia del Major i el dia de l’Ofrena. A les 12’30 hores serà la solemne Missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble. A les 13’30 hores, la Comissió oferirà un vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball amb el DUO LA BRUJA. A les 17’30 hores, gran partida de pilota al trinquet “Xiquet de Gata”. A les 20’00 hores, concentració a la Plaça Nova de quintos majors i infantils, penyes, associacions i tots aquells que desitgen participar en l’OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters EL MONTGÓ.

A la mitjanit serà el concert de la REVETLA. La nostra Banda UNIÓ MUSICAL DE GATA ens oferirà un any més un espectacular concert a la Plaça de l’Església. En finalitzar es dispararà la CORDÀ en l’antic camp de futbol. AL RECINTE SOLS TINDRAN ACCÉS TOTES AQUELLES PERSONES QUE TINGUEN EL CARNET (CRE),  disparada per la PIROTÈCNIA AITANA.

Finalment, el dimecres 6 d’agost és el Dia de la Festa Major, del Santíssim Crist del Calvari. A les 12’00 hores serà la solemne Missa Major en honor al SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI amb la participació del COR SERRILLÀS de Gata. A les 13’30 hores, mascletada disparada a l’explanada del Grup Escolar per la PIROTÈCNIA AITANA. En finalitzar anirem al Centre Social per gaudir d’un vi d’honor on es farà el lliurament dels diferents trofeus (carrosses, jocs populars, barraques, disfresses, carrers, truc....).

A les 20’00 hores, serà la solemne processó per acompanyar al Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del Calvari acompanyats per la colla de dolçaina i tabalet el Montgó i per la Banda Unió Musical de Gata. En acabar, la PIROTÈCNIA  AITANA dispararà un fabulós i espectacular Castell de focs artificials per a posar fi a les festes de Gata 2014.

FONT: Comissió de Festes 2014, Regidoria de Festes.

 

0 comentarios