Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA DELEGACIÓ DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA) VISITA EL POBLE ELS DIES 29, 30 I 31 PER A SIGNAR L’AGERMANAMENT AMB GATA DE GORGOS (L’acte públic serà dimarts 30 a les 19 hores)

UNA DELEGACIÓ DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS (FRANÇA) VISITA EL POBLE ELS DIES 29, 30 I 31 PER A SIGNAR L’AGERMANAMENT AMB GATA DE GORGOS (L’acte públic serà dimarts 30 a les 19 hores)

((PER A VISIONAR EL VÍDEO DEL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, PUNXEU ACÍ. Vídeo preparat per l’Ajuntament amb motiu de l’acte d’agermanament)

De dilluns 29 a dimecres 31 d’octubre, el poble de Gata comptarà amb uns hostes especials: una delegació de sis persones del poble francés de SAINT ANDRÉ DE SANGONIS visitaran el nostre municipi. Amb l’alcalde al cap, coneixeran els llocs més emblemàtics, els menjars, els costums, les tradicions, els balls, la música nostra. Els visitants seran acompanyats els tres dies pels components del comité d’agermanament, que ve reunint-se periòdicament per a preparar l’event.

El dia central, dimarts 30, a les 19 hores al saló de plens de l’Ajuntament es farà l’acte públic de la signatura del document d’agermanament entre l’alcalde de Saint André Jean Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual. El grup de danses La LLata, la colla El Montgó i la Gatukada li donaran l’aire festiu a l’acte. Al vídeo que ha preparat l’Ajuntament i del qual vos pose l’enllaç s’explica en què consisteix un agermanament en pobles de diferents nacions. 

QUÈ SABEM DEL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS?

Saint André de Sangonis és una població francesa, situada en la regió de l’Occitània, al departament de Hérault, districte de Lodéve i cantó de Gignac. La ciutat important més pròxima Montpellier es troba a 32 kilòmetres. Al cens de 2014 registrava 5.648 habitants. Té una superfície de 23 kilòmetres quadrats. Si voleu conéixer més sobre el poble i el seu ajuntament, ací teniu un enllaç https://mairie.saintandredesangonis.com/.  

CRONOLOGIA DELS PASSOS PREVIS

La cronologia dels passos previs a l’acte oficial d’agermanament comença en octubre de 2014, just també per aquestes dates fa ara quatre anys. Una delegació de la localitat francesa Saint André de Sangonis visitava Gata de Gorgos amb la intenció de conèixer  el poble i establir contacte per iniciar els tràmits per a l’agermanament de les dues poblacions.

L’11 de març de 2015, a Saint André es va fer una reunió pública per a presentar l’Ajuntament de Gata de Gorgos, el poble de Gata. L’organització va córrer a càrrec del Comité Jumelage Saint André, que és com el nostre grup o comissió de preparació per a l’agermanament. Es va presentar "la ville de Gata de Gorgos" com diuen ells i es va donar informació per si volien fer-se "socis" del comité.

Dies més tard, per el pont de Sant Josep de 2015, una delegació gatera va visitar el poble francés. Curiosament, el regal que va vindre de França va ser un arbre blanc, després d’haver escoltat la llegenda o misteri al Calvari. La donació deia així: "L’Ajuntament de Saint André de Sangonis (França) dona al poble de Gata aquest arbre per què ens recorde les nostres arrels a través de la història de l’arbre blanc i consolide l’agermanament entre els dos pobles. Març 2015".

Ara, a finals d’octubre de 2018, va a consolidar-se i fer-se realitat l’agermanament. L’acta oficial es signarà el dimarts dia 30 d’octubre per l’alcalde de Saint André i l’alcaldessa de Gata. 

FONTS: Cartell, Ajuntament. // Fotos facebook: Saint André i vídeo.

0 comentarios