Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA, ANYS 40-60 (Segle XX), VISTA A TRAVÉS D’UNA INDÚSTRIA LOCAL ( XV )

GATA, ANYS 40-60 (Segle XX), VISTA A TRAVÉS D’UNA INDÚSTRIA LOCAL ( XV )

Reprenc la minisèrie, ja en els seus últims capítols, sobre la vida gatera dels anys 40 a 60 del segle XX, vista per mig d’una indústria local. Estem a l’any 1955. El dia 31 de març l’Alcalde i cap del Movimiento a Gata, en aquest cas Vicente Mulet Redal, conegut també com "Vicente Paresant" remet un saluda a l’empresa Viuda de Vicente Salvá convidant "a sus familiares y productores" a la missa que es feia a les 8.30 hores en el temple parroquial el Dia de la Victòria. Si recordeu era l’1 d’abril de cada any, des de 1939. Eixe dia Franco va pronunciar aquelles legendàries paraules "la guerra ha terminado", acabant-se oficialment els tres anys de la Guerra Civil espanyola.

Com estava prop la Setmana Santa, en llapis i escrit a mà, no a màquina hi havia una anotació a la salutació que deia que després de missa anirien al hogar (s’entenia l’Hogar del Camarada, el bar del carrer Doctor Moratal. També posava "y el domingo a ramos", com convidant a anar a la processó de Diumenge de Rams.

Dalt teniu la capçalera del saluda remés a l’empresa, que portava l’escut de l’àguila com aixina ho portava el segell de l’alcaldia de Gata.

FONT: Documentació arxivada per María Jesús Salvá i conservada al Museu del "sombrero".

0 comentarios