Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS SANT JOSEP...PERÒ "NO ESTEM PER A TIRAR COETS". ALARMA I QUARENTENA PEL CORONAVIRUS.

HUI ÉS SANT JOSEP...PERÒ "NO ESTEM PER A TIRAR COETS". ALARMA I QUARENTENA PEL CORONAVIRUS.

Hui, gaters i gateres, valencians i valencianes, tots i totes en general,...com diríem popularment a una situació trista de la vida NO ESTEM PER A TIRAR COETS. I això que és la festa de SANT JOSEP, 19 de març, patró de les falles valencianes, que ja no estan al carrer i dormen el malsomni del virus fins que puguen alçar-se amb victòria a la calitja.

Ara Sant Josep vetlarà per nosaltres, com ja ho fan el Santíssim Crist del Calvari i sant Miquel. També, a tots i totes els que hui celebreu la vostra onomàstica, una abraçada virtual, ja que no es pot per contacte. Felicitacions que sou molts al poble i a tot arreu del món. JA HO CELEBRAREM...QUAN TOT AÇÓ PASSE.

Dir-vos que a GATA també van fer falles i no sols una vegada. Acabant quasi el segle XIX van ser els fusters del poble pioners en el muntatge d’ella i el dia de la festa de Sant Josep va ser sonada. Per a llegir sobre aquells dies, que ja ho vaig publicar, PUNXEU ACÍ. Fa 122 ANYS (1898) FEIEN FALLES A GATA. Malgrat que no és poble faller ni foguerer, com les veïnes Dénia i Xàbia, però si que va tindre esporàdicament falles. Ens traslladareu a Sant Josep de 1898 si PUNXEU ACÍ

També als anys 50, i curiosament més endavant, cap a Pasqua, els joves gaters també van muntar una falla. Podeu llegir qui i el perquè. PUNXEU ACÍ.

0 comentarios