Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

...I A LES 3 RETRASSEM A LES 2. ENTRA L'HORARI D'HIVERN JUST AMB EL TOC DE QUEDA

...I A LES 3 RETRASSEM A LES 2. ENTRA L'HORARI D'HIVERN JUST AMB EL TOC DE QUEDA

Aquesta matinada, quan toca estar ja tots a casa pel toc de queda impost justament a partir de la 1, i quan el rellotge marque les 3 de la matinada els gaters i gateres, igual que la resta d'Europa, retrassarem a les 2 l'hora. Una hora més per a dormir aquesta nit i amb màxim silenci, esperem.

I molts anys portem aixina, canviant al que diuen horari d'hivern a l'octubre de cada any. A Espanya es produeix des de 1974 un canvi d'hora dos vegades a l'any: l'últim cap de setmana d'octubre i el de març. Enguany, com 31 d'octubre és dissabte i 1 de novembre, dia de Tot Sants, ja és diumenge, s'avança a hui.

Este canvi es produeix després de que en 1973 hi haguera la primera gran crisi del petroliEn 1980 s'aprovà el canvi d'hora en una directiva de la Unió Europea, amb la finalitat d'aprofitar millor les hores de llum solar.

I enguany passarà una altra circumstància que recordarem sempre. Just la primera matinada de toc de queda, a causa de la COVID-19, és la primera de canvi d'hora. Perquè aquesta nit -a la matinada del dissabte al diumenge- a la 1 entra en vigor. A partir de demà, el toc de queda ja serà tots els dies a la mitjanit.

 

0 comentarios