Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

REIS GATA 2022: REACCIÓ UNÀNIM, EL LLOC OBLIGAT PER LA SITUACIÓ SANITÀRIA: TOT UN ENCERT (2)

REIS GATA 2022: REACCIÓ UNÀNIM, EL LLOC OBLIGAT PER LA SITUACIÓ SANITÀRIA: TOT UN ENCERT (2)

Per al Cronista de Gata contar la crònica del que va passar ahir al tardet al pati de les escoles no és difícil. Estan opinant a les xarxes socials, sobre tot al facebook, tots els que allí van estar. Per això erem 950 persones, sentades, amb mascareta, amb el passaport COVID19, amb les mesures adients. Una xifra que ens corpren. La reacció a la posta en escena del MISTERI DE RES DE GATA en un nou escenari obligat per la situació sanitària és unànim hui, ja ho era anit: va resultar tot un èxit, es va escoltar als actors com mai, es va veure com mai, va eixir espectacular. I com en els vells temps de les comedies i teatres, els espectadors sols tenien que girar el seient i podien contemplar els dos actes.

Tot el repertori musical, adient a la Nit; tots els complements escènics com les ballarines, portadors, pages i demés, li van donar un realzament a les figures principals, que van bordar els seus papers. Alguns comentaris donaven fe de com s’havia viscut eixe temps amb dos escenaris, el Palau d’Herodes i el Portal de Betlem.

Com cada any, no sols les escenes, sinó també el colofó amb el repartiment de joguets i regals va demostra l’organització i bon fer que hi ha darrere d’aquesta tasca desinteresada.

Com deia al principi és fàcil comentar-ho. Sols és fixar-se un poc en els comentaris. Però, si tinc que dir la meua opinió, crec sincerament que s’ha encertat de ple i això que era un lloc obligat per les circumstàncies. Ni fet aposta hauria eixit millor. Han guanyat les veus dels actors, els escenaris, l’amplitud, principalment el Palau, encara que pel seu simbolisme, tendresa, captivitat i dolçor, la "Coveta" com diguem a Gata, cal que estiga en futures edicions on altres anys, al costat de l’església i no perdre l’dentitat de l’angelet baixant del campanar. Per l’altre escenari es plantejen dubtes en un futur...

FONT: Fotos Miguel Pedrós Taléns, Ana Escortell i Cronista. 

  

    

0 comentarios