Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -300-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -300-

PODEU AMPLIAR LA FOTO 300 SI PUNXEU ACÍ.

Ja estem a la fotografia 300, una xifra important. Al llarg de 300 dies he pogut posar-los al blog altres tantes instantànies dels gaters d’abans i dels moments que van constituir tota una època.

Em deia un usuari fidel del blog què quina fotografia especial preparava per a commemorar la 300. La de hui és històrica, és especial.

Quantes vegades hem escoltat a les festes, sobre tot a la revetla, l’Himne a Gata. Però quan va ser la primera vegada?. Ací la tenen. La data és històrica i el moment ho és més per a Gata. Dia 5 d’agost de 1984. Plaça de l’Església. Concert de revetla en el qual es presentava l´Himne escrit per Antonio Salvá Roselló (aleshores Cronista Oficial de Gata i ara Cronista honorari), al que li va posar música Leopoldo Vidal Estrems.

El director de la banda, precisament Leopoldo Vidal, el podeu veure dalt de la tarima. Observeu el "palco", com eren els ferros, les maderes, on estava ubicat l’escenari. Mireu els músics, segur que en reconeixeu més d’un. I qui cantava l’Himne?. El COR SERRILLÀS. Podeu veure aquesta formació musical local a l’esquerra de la foto. L’enyorada Rosita "Don Luis" amb el cinturó i al seu costat el que fou director primer del grup Ernesto Coloma. I tot el grup ben dispost. Segur que en conegueu més d’un.

I finalment els voltants de l’escenari. Mireu el lletrero de "Comestibles" de Ca la Datilera. Ara ha tornat a recuperar el nom popular la tenda. Mireu a la Datilera dalt del balcó, a l’esquerra, amb algun dels seus néts. I als balcons, la bandera espanyola. Eren festes...

I al peu quasi de la foto les autoritats. El cinqué d’esquerra a dreta era l’alcalde, Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 

Han passat ja 27 anys. Era, com dic, un moment històric per a una foto històrica del blog...la que fa 300.

Aquesta fotografia va formar part de l’exposició dels 140 anys de la banda de Gata i pertany a l’Arxiu de l’Ajuntament.  

0 comentarios