Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.379, la del dia 25/1-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.379, la del dia 25/1-

Reprenc la sèrie de fotografies antigues amb la que tocava publicar fa cinc dies, el dia 25. Nova col·lecció, la de Vicen Vidal, que té moltes imatges de record de son pare, el recordat Luis de Vidal. Es pot veure a son pare -el més alt i més a la dreta mirant la foto- a la platja de València, quan estudiava, junt a altres amics. Mireu com eren els trages de bany, mireu com es passava a la platja.

* Amb relació a la fotografia, comenta Antonio Monfort: "A mi em sembla que el de l’esquerra és l’Estanquer (Juanito) i el que està agenollat és Francisco el Panader.*

* L’amic Paco Pons, fill de Juanito "L’Estanquer" també comenta: "Confirme que el de l’esquerra és Juanito l’Estanquer. La foto deu ser de quan estudiaven als Escolapis a València.*. Aclarit tot.

* Encara n’hi ha més: Macià ens comenta que creu que l’agatxat potser son pare, que estudiava a València i no Francisquet "el panader". En eixe cas, seria Alfredo "Masianet".

* Finalment aclarix i completa tota la fotografia amb molta informació al respecte del moment de la imatge, l’amic Alberto Fornés Monfort, perquè son pare Alberto Fornés Pedrós és el que està al mig plantat, entre Juanito "l’Estanquer" (Juan Pons) i Luis Vidal. Ens diu Alberto de son pare, del mateix nom, que ell vivia al Cabanyal als anys 30 del segle XX. Anava a les Escoles Píes, on estaven internats els ja referits Juanito, Luis i Alfredo (agatxat). La fotografia se la van fer amb els trages de bany del col·legi a la platja, uns quinze dies abans d`’esclatar la guerra civil espanyola, entre juny i juliol de 1936. Comenta Alberto que son pare, nascut en 1921, tenia 15 anys, els altres uns tretze o catorze. Feien tercer de Batxillerat. Al final, després de la guerra ja no va tornar més a residir a València, Alberto Fornés. Unes dades que aclarixen tota la foto. Li done les gràcies a Alberto, com també a Macià, a Antonio i Paco, per la seua col·laboració en esbrinar tot sobre aquesta fotografia de 1936.

FONT: Fotografia de la nova col·lecció de Vicen Vidal.

1 comentario

PACO PONS -

confirme que el de l´esquerra es Juanito l´Estanquer. La foto deu ser de cuant estudiaven als Escolapios en Valencia.