Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ AI MARE QUINA "RIUÀ" HA VINGUT !!

¡¡ AI MARE QUINA "RIUÀ" HA VINGUT !!

(LA COMPOSICIÓ FOTOGRÀFICA LA PODEU FER MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

(Les fotos de Verónica Vives, que també ha penjat algunes al Facebook, les podeu anar fent grans punxant a cada un dels 8 nombres. Mireu baix de l’article)

¡¡ MARE QUINA “RIUÀ” HA VINGUT !!

Aquesta matinada ha baixat aigua per primera vegada

Es mesuren a Gata, entre dilluns i dimarts nit, un total de 170 litres

A mitjan matí ha augmentat considerablement el cabdal del riu Gorgos al pas per Gata

És la tercera riuada en dos mesos, aquesta la més gran

Si ahir us parlava de que eren 79 els litres caiguts dilluns, en tota la nit de dimarts a dimecres s’han sumat 91 litres més, segons m’ha confirmat aquest matí Vicent Signes “Canya”. Per tant, el poble de Gata ha sumat 170 litres fins a primeres hores del matí, a més de uns quanta litres més que han caigut aquest matí. El temporal no sols ha estat a Gata. A l’interior s’ha deixat sentir amb força i això ho ha notat el cabdal del riu Gorgos. Per això us he posat aquesta frase que moltes vegades sentim pels carrers de Gata.

Aquesta matinada arribava la primera glopada d’aigua baixant pel riu al seu pas pel poble. A mitjan matí augmentava considerablement el cabdal del riu Gorgos. Ara, per la nit, comença ja a disminuir ja que han parat les pluges.

L’altre dia una usuària preguntava si hi hauria un registre de quantes voltes baixa el riu a l’any. El portarem d’ara en avant. Dir-vos, com a curiositat, que enguany -any cronològic que no climatològic- ha baixat el riu amb aigua quatre vegades. La primera va ser el 23 de març, la segona el 29 d’octubre, la tercera -molt poca aigua- ahir dimarts dia 22- i la quarta hui dia 23, la més forta de totes.

0 comentarios