Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 172 -

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 172 -

Igual que ahir, la foto antiga de hui torna a mostrar-nos al grup de treballadors de la Cooperativa "Sant Miquel" de Gata, davant de la fàbrica, però aquesta vegada són més i estan amb les autoritats. Vegem a l´alcalde Vicente Mulet, entre ells, el qual es pot distinguir per que porta el braçalet, així com els Germans Quilis, que eren el rector i vicari d´aleshores, i distintes autoritats. També hi ha més dones que a la fotografia d´ahir. Com en moltes fotogràfies fetes més enllà de la carretera, el Montgó servix de pantalla al fons de la mateixa.

A instàncies d´un dels usuaris del blog, al qual agraisc la seua deferència, em diu que aquesta coperativa estava dividida en accions i hi havia algunes persones que tenien més accions. El mateix usuari s´ha fixat amb l´alcalde que portava el braçalet negre a la xaqueta. O bé era per dol o bé per ser el Cap del Movimiento, ja que era l´alcalde.

Tant la fotografia d´ahir com la de hui eren propietat de la família Soler.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Molt bones les apreciacions JJ i molt acertades. Vaig a afegir-ho al blog, però no conec els majors accionistas i no ho sabia. Moltes gràcies per la informació. A més l´home del braçalet negre era l´alcalde Vicente Mulet, "Paresant" i podia ser per la mort d´algú o per ser el Cap del Moviment.

JJ -

Tant la foto d´abans com aquesta, son molt interesants.

Has nomenat a varies persones destacades que apareixen en la foto, per el que sé la coperativa esta dividida en accións i també seria interesant de que, si pugueres, nomenares a algunes de les persones que més accions tenien en aquell moment, pero només si no suposa massa treball.

Tambe crec digne d´assenyalar que el senyor que es troba darrere del segon home sentat, contant per la dreta du un braçalet de color negre en el braç esquerre. Una cosa que com la foto, tambe es antiga i que posiblement molta gent ja no sápiga.