Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDEU-HO PER A DEMÀ I DILLUNS. PREVENCIÓ D'INCENDIS (5é aniversari del blog)

RECORDEU-HO PER A DEMÀ I DILLUNS. PREVENCIÓ D'INCENDIS (5é aniversari del blog)

LA GENERALITAT RECORDA QUE NOMÉS ES POT FER FOC EN ZONES RECREATIVES HABILITADES

- Fins dilluns 4.500 efectius estan en alerta màxima per evitar i mitigar quals...evol incendi forestal

- Santamaría apel·la a un ús responsable dels paratges naturals per fer compatible el dret a l'oci amb el respecte al medi ambient

(2015.04.11) El conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, ha destacat que només es pot fer foc a les zones recreatives habilitades i preparades per a això (paellers) sempre que no s'haja decretat la Preemergència Nivell 3 per incendis forestals. En cas que es decretara este nivell de Preemergència, estaria prohibit fer foc, fins i tot en les àrees recreatives autoritzades.

Així mateix, el conseller ha recordat que fins dilluns, 13 d'abril, està prohibida, en els terrenys forestals o en aquells amb una proximitat menor a 500 metres, la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d'aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus i les operacions de destil·lació de plantes. En este sentit, també estan en suspens totes les accions o activitats que recullen els plans locals de cremes.

Santamaría ha subratllat que el dispositiu especial de prevenció i extinció d'incendis per Pasqua estarà vigent fins el dilluns, en què 4.500 efectius estan en alerta màxima per evitar i mitigar qualsevol incendi forestal que es pugui produir a la Comunitat.

D'esta manera, des del passat 2 d'abril es vénen adoptant una sèrie de mesures especials de prevenció com tasques de vigilància aèria i terrestre, tant de dia com de nit, com si ens trobarem en el Nivell 3 de Preemergència (risc màxim d'incendis forestals), ha indicat Santamaría.

En este sentit, el titular de Governació i Justícia ha fet una crida a la conscienciació ciutadana i a la importància de preservar els espais naturals i fer un ús responsable d'aquests paratges "per fer compatible el dret a l'oci amb el respecte al medi ambient".

Finalment, ha recordat als ciutadans que poden consultar les preemergències establertes en la pàgina web www.112cv.com o al twitter @ gva_112cv i ha conclòs destacant el paper que exerceixen tots els efectius, tant les Brigades d'Emergència, com els Consorcis provincials de bombers, policies locals, voluntaris de Protecció Civil, "que realitzen una encomiable tasca en la prevenció i extinció dels incendis forestals pel benestar de tots els ciutadans".

Consells a la població sobre incendis forestals

No encendre foc sota cap concepte

No fumar mentre es camina per la muntanya, ni llançar, en cap concepte, puntes de cigarret o fòsfors des de vehicles.

No utilitzar artefactes o material explosiu com petards, masclets, carcasses, etc.

Mai llançar escombraries, dipositar-les al contenidor del municipi més proper.

A la muntanya o en els seus voltants mai llançar artefactes o material explosiu com petards, masclets, carcasses, etc., ni utilitzar sense autorització ferramentes o motors que puguen produir una espurna o un foc.

Si detecta un incendi, comuniqueu-ho immediatament al telèfon '112 Comunitat Valenciana', sense pensar que algú ho haurà fet ja o donar avís a les autoritats més pròximes.

En cas d'incendi, seguiu en tot moment les indicacions que li siguen donades pel personal que té atribuïdes les missions de vigilància i extinció. Estan vetllant per la teua seguretat i integritat física.

Des de Protecció Civil de Gata recorden també: "Tenim que anar encompte amb el foc, els coets etc estos dies. A la muntanya o prop d'ella encara més encompte. Demà és el Berenaret de Pasqua a les escoles i l'any passat tinguerem un sustet darrere l'escola de parvuls, ja que uns xiquets amb coets, sense voler, provocaren un xicotet foc. Hem de tindre molta cura amb el medi ambient i evitar els incendis."

FONT: Protecció Civil de Gata, per mig de la G.V.

 

0 comentarios