Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS VISIRS REIALS ANUNCIEN L'ARRIBADA DE SES MAJESTATS PELS CARRERS DE GATA (Misteri de Reis 2023)

ELS VISIRS REIALS ANUNCIEN L'ARRIBADA DE SES MAJESTATS PELS CARRERS DE GATA (Misteri de Reis 2023)

Aquesta vesprada han arribat. Vestien trages suntuosos i capes de colors. Eren els visirs reials. Ací a Gata sempre hem dit "hui venen els pages". El dia 4 de gener està reservat per a eixir a les places i cantons a escoltar a l’emissari reial, que diu sempre que els Reis Mags estan acampats a la Vall d’Aran.

I els visirs avancen per anunciar que el sèquit arribarà demà divendres a les 18 hores a l’avinguda la Pau. S’uniran en comitiva la banda Unió Musical de Gata i el grup de dansa, de l’escola municipal. Tots pujaran al pati del Grup Escolar, on estarà instal·lat el Palau d’hivern del rei Herodes. Començarà a les 18:30 hores la representació teatral, l’espectacle del MISTERI DE REIS de Gata. Salutacions a Herodes dels reis Melchor, Gaspar i Baltasar i mals presagis de la sibil·la Anea.

Després, els Reis Mags passaran per la Cova de Betlem. El Portal també està enguany instal·lat al mateix recinte. La següent tasca dels Reis i tots els seus pages serà repartir tots els joguets i regals per totes les cases del poble, com mana la tradició.

FONTS: Foto visita dels visirs d’aquesta vesprada, Misteri de reis i Vero Vives.   

0 comentarios