Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTESGATA2023: LES QUINTADES CELEBREN EL SEU DIA (7é dia)

FESTESGATA2023: LES QUINTADES CELEBREN EL SEU DIA (7é dia)

La crònica del Dia de les Quintades de les festes de Gata, que enguany va ser el 2 d’agost, es resumeix amb poques paraules. Molts i moltes de nosaltres ens vam posar la samarreta identificativa de l’any que eren quintos i a reunir-se amb els companys, els amics de la quintà.

Algunes quintades destacaven sobre les demés, per complir anys redons. Les xarangues els acompanayen i feien festes per demés. Anem a repassar-ho començant per la d’enguany major "La muntonà". Altres com diuen al programa de festes eren Quintà 2033 "Al Xivarri". La quintà del 98 "La Maraixa...a vore qui l’enganxa" que feien 25 anys de quintos. La quinta del 93 "Bocoi". La de 1983 "Miau", la de 1973 i la que ja li vam dedicar el reportatge "la Bajoca" que feien 80 anys. També celebraven els que feien 20 anys de quintà. En resum, totes les quintades.

Tots els bars i restaurants del poble i comarca acollien als nascuts al mateix any. Reencontres i records, rialles, rememorant aquells dies festers de quan eren quintos.

Després dels menjars, esperava l’orquestra La Tribu al passeig d’Alacant. Altre escenari, altres possibilitats. Tot un èxit de gent, de baret muntat per la Comissió 2024, que ja prepara les festes del pròxim any.

Abans de tancar la crònica, si alguna quintà vol afegir-se al reportatge fotogràfic del Cronista de Gata, només té que fer-ho saber i pujar la foto.

Hui, 3 d’agost, és el torn del correfoc.      

FONT: Fotos de quintades pujades al facebook / Vero Vives / Cronista de Gata.

0 comentarios