Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTÀ AL CARRER, ART AL VENT (Xª edició)

JA ESTÀ AL CARRER, ART AL VENT (Xª edició)

A partir de demà divendres 9 d'agost s'enceta Art al Vent X amb l'acte inaugural que se celebrarà a les 19 hores a l'Ajuntament de Gata.

Durant un més, fins al 8 de setembre, el carrer la Bassa de Gata acollirà la mostra d'art tèxtil a l'aire lliure “més important de l'estat espanyol”, tal i com l'ha definida Josep Ginestar, organitzador. En esta edició es presenten 130 obres d'artistes procedents de 25 països, i com va ocórrer ja la passada edició, s'ha realitzat una selecció d'obres entre les presentades.

Per a Juan Pedrós, regidor de Cultura, Art al Vent ha pres un nova dimensió, ja que amb la implicació de diferents col·lectius i associacions del municipi, s'ha organitzat una programació d'activitats prenent com a eix vertebrador la mostra. Així, a més de l'exposició retrospectiva que acollirà el Casal de la Música, a l'Edifici Polivalent es presenta Estiu Art i el Fotoclub de Gata presentarà dos exposicions dins el circuit. Durant tots els dies hi haurà concerts, xerrades, danses, recitals, ...

Per la seua part, el regidor de Comerç, Guillermo Cholbi, ha destacat la participació del teixit comercial de la població a través de l'associació Comerç de Gata i que, dins la campanya conjunta Quiero Pueblo, han organitzat mercats nocturnes per als divendres i ampliació d'horari comercial durant el mes d'agost.

El professor de Belles Arts de la Universitat de València Evarist Navarro, representant als artistes participants,  destaca “l'entusiasme i compromís” que desprèn un projecte d'este tipus que, amb un pressupost reduït, aconsegueix ubicar a la població a nivell internacional gràcies a la generositat de tots els implicats.

Este compromís és el que vol agrair l'alcaldessa de Gata, Ana María Soler, ja que per a ella, “el més important és la implicació de l'Escola de Plàstica Experimental  A. Vives de Gata, d'artistes, veïns del circuits, comerciants, associacions culturals, Diputació Provincial, i de tota la població de Gata” que fan possible que Art al Vent celebre el dècim aniversari.

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios