Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES GATA 2017: RECORDEM LA VESPRA I LA FESTA: revetla i dia del crist (processó i castell)

FESTES GATA 2017: RECORDEM LA VESPRA I LA FESTA: revetla i dia del crist (processó i castell)

(SI VOLEU VEURE L’ÀLBUM DEL CONCERT ESPECTACULAR, PUNXEU ACÍ)

(PER A FER UN REPÀS DEL MATÍ DEL DIA GRAN, PUNXEU ACÍ).

(PER A MIRAR L’ÀLBUM DE LA PROCESSÓ I CASTELL D’AHIR, DIA GRAN, PUNXEU ACÍ)

PODEU MIRAR EL VÍDEO DE LA REVETLA, EL FINAL. PUNXEU.

SI VOLEU VEURE UN ALTRE MOMENT DE LA REVETLA, VÍDEO DE PABLO MULET IVARS, PUNXEU ACÍ.

SI VOLEU MIRAR TAMBÉ EL VIDEOS DELS GOIGS A L’ESGLÉSIA, MISSA MAJOR, PUNXEU ACÍ.

SI VOLEU MIRAR EL VÍDEO DEL VOLTEIG DEL CRIST A LA PLACETA DE L’ERMITA, PUNXEU ACÍ.

FINALMENT, MIREU EL VÍDEO D’UN MOMENT DEL CASTELL, PUNXANT ACÍ.

Els àlbums i vídeos de la xarxa facebook estan al dia. Les entrades del blog van un poc darrere. Festes i marors. Estiu calorós. Però tot va completant-se.

Resumisc els últims actes de la vespra, com eren l’espectacular concert de la banda Unió Musical de Gata a la revetla i el dia gran de les festes, la festa del Crist del Calvari. amb el matí, missa, multitraca, vi d’honor, processó i castell.

CONCERT DE REVETLA ESPECTACULAR:

Era l’últim concert del director Joan Valentí Giménez Ortiz i ho van brodar els components de la banda, sobre tot en les dues últimes peces musicals de cada part. "Libertadores" de Óscar Navarro i els moments dels tambors va emocionar al públic. "El ilustre Marino" del mateix autor no va deixar a ningú indiferent. Impressionant tot el muntatge. Dalt la casa abadia, als bancons mateix, la veu soprano i la trompeta; al costat de la banda veus voluntaries que formaven el cor, components del Cor Serrillàs i altres; entrant pel carrer Duquessa d’Almodóvar a la plaça tambors i trompetes. Un final espectacular amb les campanes revoltant.

La part emotiva va estar el comiat oficial del director. El president de la banda, Vicent Signes Signes, li va obsequiar amb un quadre d’una composició fotogràfica dels millors moments de la banda en els últims cinc anys que ha estat ell a la direcció del grup.

Passades tres hores de la mitja nit, no fa faltar la tradicional cordà.

DIA GRAN: MATÍ, PASSACARRERS, MISSA SOLEMNE, TRACA I VI D’HONOR:

Anar a casa la reineta, després a ca la reina. Mentre, la banda tocant amb passacarrer. Comissió i autoritats, quintetes i quintets, quintos majors. Tot va confluïr a la Plaça de l’Església.

La missa solemne va ser concelebrada pel vicari episcopal Don Francisco Revert, que va presidir l’eucaristia i va predicar el sermó del dia del Santíssim Crist del Calvari: també pel rector de la parròquia, Don Francisco M. Murillo, els fills de Gata Don Juan José Monfort, Don Vicent Font, Don Juan Pons i En Francesc Mulet. També va estar present a la missa, el rector xabier Don Juan Sivera, que va estar en l’etapa de seminarista a Gata, i un rector de València, que l’acompanyava.

Després de la missa, que sigué molt participativa, va arribar la multitraca preparada per la pirotècnica Ricasa, S.L. La reina major María Pedro Font va encentre la metxa al començament del carrer Duquessa d’Almodóvar. La innovadora traca va recorrer els carrers La Bassa, Pare Mulet, Doctor Gómez Ferrer, Signes, inici del carrer Teulada, Obispo Cervera i Plaça de l’Església.

I del soroll a l’altre soroll fester. El vi d’honor i el lliurament de premis als esports, carrosses i grups a peu, carrers, i truc, se va celebrar al saló d’actes del Centre Social. Regines i dames van atorgar els premis.

VESPRA DE LA FESTA: PROCESSÓ I CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS

Finalment, ressenya per a la multitudinària processó. El fet de coincidir en diumenge va fer que moltíssima gent de fora, casada a Gata, visitants, turistes inclús, participareen en la processó-romeria de pujada del Crist cap a l’ermita. El clero que presidia augmentava per la vesprada. Rectors que han estat a la parròquia i fills de Gata, acompanyaven també al patró. A la replaceta, com és costum, es van cantar els Goigs i es va fer la típica i tradicional rodada de la imatge processonal, mentre la campaneta del Calvari voltejava els últims compasos i la banda tirava a l’aire els seus sons festius.

Deixe per al final, l’espectacular castell de focs artificials. Els gaters mostraven en les xarxes socials la gran aceptació i coincidien en la grandiositat del castell, de la forma de Ricasa (Ricardo Caballer), S.L. Impressionant en alguns moments dels 14 minuts que van gaudir des de l’antic camp de futbol de Les Sorts que es va llançar tot l’entramat pirotècnic.

L’acte del castell de focs artificials va posar el punt i final a les festes patronals 2017 de Gata de Gorgos. L’ant que ve més i millors !!!

Fotos dels àlbums, col·laboracions del facebook. Agraïment per pujar-les.


0 comentarios