Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL RIU GORGOS BAIXA MOLT CRESCUT AL SEU PAS PER GATA. ES TALLA PER PRECAUCIÓ EL PONT D'ALCOLAIES. NIVELL D'ALERTA ROIG. 19-12-2016 (Al poble es registren en tres dies 151 mm.)

EL RIU GORGOS BAIXA MOLT CRESCUT AL SEU PAS PER GATA. ES TALLA PER PRECAUCIÓ EL PONT D'ALCOLAIES. NIVELL D'ALERTA ROIG. 19-12-2016 (Al poble es registren en tres dies 151 mm.)

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DE FOTOGRAFIES, PUNXANT ACÍ).

TAMBÉ VOS POSE UN VÍDEO DEL RIU GORGOS1, PUNXEU ACÍ. UN ALTRE DEL RIU GORGOS2, PUNXEU ACÍ.

Eixes serien les notes més importants. A primeres hores del matí anava molt baixet. Aquesta vesprada, la crescuda era impressionant, notable, un poc menys que aquell dotze d’octubre de 2007. ALERTA ROJA. Creixent i creixent, litres i més litres a l’interior i el Gorgos, Xaló allà al poble del mateix nom, desbordant-se al Xopar, prop del Molí de la Tarafa. A Gata, malgrat el pantanet de Planisses, baixava i baixa ara amb força l’aigua.

El comunicat de l’Ajuntament fa 5 hores donava compte del risc de fortes pluges:

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat el nivell roig de risc important i extrem de pluges i des de l’Ajuntament de Gata s’activa el pla d’inundacions a la localitat. Per tant, es demana a la població precaució a l’hora d’acostar-se a veure el llit del riu, ja que s’espera una avinguda important en el cabal del Gorgos.
A més a més, es recomana que es lleven els cotxes aparcats en els ponts per evitar incidències.

Pel que fa a la quantitat d’aigua registrada en Gata, en tres dies -segons ens diu Vicent Signes Signes "Canya" és de 151 mm. De 8 del matí d’ahir a 8 del matí de hui, 94. Per altra banda de la mitjanit de dissabte a diumenge fins la de diumenge a dilluns va mesurar 64 litres l’observatori de Meteoxàbia del CEIP Santíssim Crist de Gata. Des d’eixa hora a ara (17,15 hores) ja en són 47 mm amb un 95 per cent d’humitat. El mes ja porta 223,4 mm. I el temporal segueix...

    La imagen puede contener: montaña, cielo, planta, exterior y naturaleza
    La imagen puede contener: cielo, exterior y naturaleza
    La imagen puede contener: planta, cielo, árbol, exterior, naturaleza y agua


He fet un recorregut des de dalt les Coves Roges fins el pont nou del vial amb fotografies (les teniu a l’àlbum) i amb tres vídeos, que podeu mirar ací amb els enllaços i al facebook. Com deia una dona hui al saber que "havia vingut al riu", "l’aigua és vida". Gaudiu d’ella.

Finalment, la fotografia del pantanet de Mirandes, que ho diu tot. FOTO: ANTONIO OLIVER.

    La imagen puede contener: montaña, exterior y naturaleza

FONT: Foto interior, Antonio Oliver.

0 comentarios